Pořádnou bitvu přinesl zápas domácích Vlků s hokejisty z Trutnova. Ti přijeli do Jablonce s rychlým a důrazným hokejem, v němž nevynechali jedinou příležitost k dohrání osobních soubojů.

Důrazné napadání tak domácím hodně komplikovalo rozehrávku. A i když v první třetině získali mírnou nadvládu nad vývojem utkání, skórovat se jim nepodařilo. V cestě jim stál hlavně výborně chytající Jeschke v bráně hostí a také důrazná a pozorná obrana dirigovaná matadorem Píšou.

A co tomuto utkání také nechybělo, byla tvrdost. Na tu doplatil domácí kapitán Tondr, který musel pro zranění ze zápasu odstoupit. Tvrdost, ta přehnaná, přinášela i vyloučení na obou stranách. A následné početní výhody přinesly změny stavu utkání.

Domácí sice ještě v úvodu druhé třetiny přesilovku pět na tři nedokázali využít, ale ve 28. minutě již klasickou početní výhodu zužitkovali Bříškou ve vedoucí branku. Bojující Trutnov však po několika minutách dokázal stav utkání srovnat na 1:1. Vlci na vyrovnávací branku odpověděli téměř okamžitě a po zásahu Brokeše opět vedli.

HOSTÉ ŠLI DO VEDENÍ

Jenže ve 38. minutě měli početní výhodu hosté a Píša ranou od modré srovnal stav utkání. Než se domácí z tohoto úderu vzpamatovali, přišel další. Po 29. vteřinách totiž hosté překonali Stejskala po třetí a ujali se vedení. Za stavu 2:3 šla mužstva do kabin.

Domácím se vydařil vstup do třetího dějství a Frk vyrovnal. Trutnov ale cítil šanci a ve 44. minutě šel opět do vedení, když puk poslal za Stejskalova záda Hlaváček. Jestliže to v prvních dvou částech zápasu na ledě jiskřilo, pak ve třetí třetině se již jednalo o pořádné „záblesky".

Nervozity a tvrdých zákroků přibývalo, stejně tak i vyloučených. Vlci se snažili o vyrovnání seč mohli, jenže to stále nepřicházelo. Hosté dobře bránili a neustále hrozili nebezpečnými výpady. V 57 minutě ale přeci jen přišlo.

V početní výhodě se prosadil Nevyhoštěný a vyrovnal na 4:4. Utkání tak dospělo do dramatické koncovky, v níž Vlci měli výhodu jednoho muže v poli navíc. Na trestné lavici totiž seděl s pětiminutovým trestem Poul. Domácí ale do konce normální hrací doby branku vstřelit nedokázali.

A DALI ROZHODUJÍCÍ GÓL

V následujícím prodloužení však početní výhodu bleskově využili a po sedmadvaceti vteřinách přesná střela Demela ukončila utkání.

Vlci tak přeci jen dokázali zvítězit, i když pouze za dva body. Vzhledem k průběhu a tomu, co se na ledě dělo, to jsou ale „zlaté" dva body. V závěru to totiž už byla opravdová „řežba" s řadou hodně nebezpečných zákroků. Rozhodčí ne vždy situaci zvládali a zvláště hosté se na ně hodně zlobili. Konec byl jednoznačně hodně vypjatý a řada ostrých slov padla taky vzájemně i mezi oběma střídačkami. Diváci viděli zajímavý souboj.

Třetiny: 0 : 0, 2 : 3, 2 : 1

Branky: 28. Bříška (Pavlů), 32. Brokeš (Pavlů), 42. Frk (Brokeš), 57. Nevyhoštěný (Čechura, Demel), 61. Demel (Peřina, Pavlů) - 32. Chytráček (Fedulov, Píša), 38. Píša (Poul, Ukhin), 38. Fedulov (Vácha, Kysela), 44. Hlaváček (Malý).

Vyloučení: 10 : 17 z toho Poul (Tru) 5 + OK. Navíc Brokeš (Jbc) a Půlpán (Tru) 10 min. osobní trest.

Využití: 2 : 1.

Sestava domácích: Stejskal (Bouška) - Zeman, Bílek, Čechura, Pavlů, Žalud - Šulc, Bříška,Tondr - Nevyhoštěný, Havlas, Mulač - Demel, Brokeš, Peřina - Frk, Homolka, Gecko.