Druhá liga vykročila rychlým tempem do zápasů play off a jablonečtí hokejisté přivítali na svém ledě k prvnímu utkání Lední medvědy z Pelhřimova. Ti přijeli s notně prořídlým kádrem. Nicméně o to více odhodlaní uspět. Domácí sice vykročili do utkání ofenzivním pojetím, jenže vstřelit branku v úvodu se jim nepodařilo.

Soupeř byl rychlý

Soupeř vycítil šanci a hrozil hlavně z rychlých protiútoků. Jednoduchá a rychlá rozehrávka a dobré bruslení dělalo domácí defenzívě nemalé problémy a Stejskal musel několikrát své spoluhráče podržet. Branky se tak fanoušci dočkali až v 19. minutě. Při hře 4 na 4 se dostal do protiútoku Abraham, za modrou čárou vypálil. Gólman hostí jeho střelu vyrazil, ovšem na dorážku dojíždějícího Brokeše nestačil. Do kabin se šlo za stavu 1:0. Mluvit ale o spokojenosti s domácí hrou se moc nedalo. Na začátku druhé třetiny udeřili hosté, kteří využili chyby na modré čáře a v přečíslení tři na dva se ocitl sám před Stejskalem Tolkner a nezaváhal.

Nechyběli vyloučení

Vyrovnání hosty povzbudilo, byli stále nebezpečnější. A vůbec nebylo znát, že hrají pouze se třinácti hráči v poli. Jenže s přemírou snahy přicházely i nedovolené zákroky a s nimi vyloučení. Ve 31. minutě tak domácí jednu z přesilovek využili a ujali se znovu vedení. Přesným střelcem byl Pulec. Radost z vedení Vlkům dlouho nevydržela. Ve 36. přišla hrubka v rozehrávce ve vlastním pásmu. Kotouče se zmocnil opět Tolkner a ani tentokrát se v koncovce nemýlil. Vyrovnaný stav dával tušit tuhý boj v poslední části hry. Ten také přišel.

Vyloučením se tentokrát nevyhnul domácí tým a časté oslabení dávalo hostům šanci dostávat se do nebezpečných zakončení. Stejskal ale odolával a úspěšných zásahů na jeho kontě přibývalo.

Konečně zase vedli

V urputné bitvě se štěstí přiklonilo na domácí stranu v 52. minutě. Po Bříškově střele zblízka sklepával do branky hostí kotouč Lukáš Tondr a Vlci opět vedli.

O necelé tři minuty později pak přišlo definitivní uklidnění do domácích řad. Při vlastním oslabení se prodral do útočného pásma Homolka, nahodil kotouč před branku a tam našel najíždějícího Petrmichla. Zkušený jablonecký bek pak přesně namířil mezi betony hostujícího Čekala a zvýšil na 4 : 2. I přes snahu Medvědů tak bylo o osudu zápasu rozhodnut. A nic na tom nezměnila ani závěrečná hra hostí bez brankáře.

Vlci tak učinili první úspěšný krok ve vyřazovací části soutěže. K postupu je ale potřeba zvítězit ještě dvakrát. Že to nebude jednoduché, to ukázal sobotní zápas. Potvrdil ale také, že Vlkům nechybí odhodlání a vůle se o postup porvat, i když se herně zrovna dvakrát nedaří. K dalšímu zápasu nastoupí jablonečtí hokejisté již dnes v Pelhřimově. Doma se pak představí ve středu 4. března.

Třetiny : 1 : 0 , 1 :2 , 2 : 0 Branky : 19. Brokeš (Abraham), 31. Pulec (Mulač, Bříška), 52. Tondr (Bříška,Pilař), 55.Petrmichl (Homolka) 24. Tolkner (Kasalý, Hadrava), 36.Tokner (Votápek)

Za Vlky: Stejskal (Bouška) - Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham-  Šulc, Bříška, Tondr L. Pulec, Brokeš, Mulač Tondr M., Peřina, Homolka Fr. Šír, Glos.