„Vše bylo pojato jako zábavné ukončení sezóny, proto také název Hockey sranda classic. Šlo o to, aby kluci, co chodí pravidelně celou sezonu hrát, měli taky nějaký hezký zážitek, a podle ohlasů se nám to i podařilo," řekl Deníku organizátor turnaje Petr Hejna mladší.

Samotného turnaje se zúčastnily čtyři týmy a hrálo se systémem každý s každým. Nechybělo ani udělování cen pro individuální výkony. Pro diváky, kterých si našlo cestu na jablonecký zimní stadion poměrně hodně, bylo připraveno celkem šest zápasů.

Hned v tom prvním přišel překvapivý výsledek, když domácí HC Bulldogs nestačili na liberecký tým Mosty a prohráli 3:1. V dalším klání vyzval HC Drak Líšný jabloneckou ekipu HC Vlkodlaci. Jablonecký tým nenechal nic náhodě a zvítězil 5:3. Nutno říct, že Draci favorizovaný celek potrápili. Přispěl k tomu také gólman Filip Štěpnička, který dlouho svůj tým držel nad vodou, ale nakonec byl pokořen stejně jako celý tým.

Třetí zápas hokejového podvečera byl ve znamení derby a hodně napověděl o konečném pořadí v turnaji. Utkali se Buldoci s Vlkodlaky a byla to opravdová bitva se vším, co k hokeji patří. Nechybělo ani koření v podobě gólů, který Buldoci uštědřili svému soupeři čtyři, zatímco poražený celek skóroval jen třikrát.

Draci z Líšného se ale přeci jen také dočkali vítězství, když v následujícím zápase porazili HC Mosty 4:2. Závěrečné dva duely tak při pohledu na průběžnou tabulku rozhodly o konečném vítězi. Nejprve nastoupili Buldoci proti Líšnému a výkonnostní rozdíl byl znát a pořádající klub vyhrál hladce 6:0. Tento výsledek posadil Buldoky na prozatimní první místo, ale k radosti bylo ještě daleko. V posledním zápase nastoupil HC Mosty proti Vlkodlakům. V případě výhry libereckého týmu by se právě HC Mosty stal vítězem turnaje, protože by měl lepší vzájemný zápas s Buldoky. Naštěstí pro domácí klub tento duel vyhráli Vlkodlaci v poměru 5:3 a u Buldoků vypukla vítězná euforie.

„Hlavní bylo se nezranit, užít si to a za to, že to takhle opravdu dopadlo, bych chtěl poděkovat hráčům. Bez jejich respektu k pravidlům a řádu turnaje by to tak dobře neskončilo. Poděkování patří i rozhodčím, kteří na vše bedlivě dohlíželi a starali se o férovou hru. Doufám, že za rok se opět sejdeme a užijeme si to alespoň podobně jako letos," hodnotí turnaj Petr Hejna ml., který se také stal na turnaji podle hlasování kapitánů nejlepším brankářem.

Nejproduktivnějším hráčem turnaje se stal Dan Stehno z Vlkodlaků Jablonec. Nejlepším obráncem se stal liberecký Miroslav Janda a udělovala se také cena pro nejtrestanějšího hráče. Tím se stal Jan Čeliš z Mostů Liberec.

A kde vůbec vznikla myšlenka uspořádat takový turnaj? „Myšlenku turnaje jsem nosil v hlavě už dlouho, ale stále nebyl dostatečný počet týmů našich kvalit (smích). A taky, jak to dnešní doba vyžaduje, dostatek financí. Letos se naskytla možnost turnaj konečně zrealizovat, i díky Janu Čelišovi, který se zavázal, že bude hradit některé položky, a za to mu ještě jednou díky, tak i díky mému otci Petru Hejnovi staršímu, který zařizoval vše, co bylo třeba a jen těžko by se tato akce bez jeho práce konala. Turnaj se pořádal hlavně pro týmy, které známe a víme co asi hrají," doplnil Hejna.

Konečné pořadí turnaje

1. HC Bulldogs Jablonec; 2. HC Vlkodlaci Jablonec; 3. HC Drak Líšný; 4. HC Mosty Liberec. Sestava vítězného týmu: Hejna ml. - Vyčítal, Hnízdil, Florian, Holub, Hejna st., Knitl - Grégr, Šochman, Brzák, Opočenský, Urbánek, Horák, Košek, David, Dítě.