Domácí se sice ujali vedení, když ve čtvrté minutě využili dvojnásobné početní výhody a po rychlé kombinaci přesně zakončoval Bříška, jenomže soupeř neustále dotíral, hrál nepříjemnou, důraznou hru. V desáté minutě dostali hosté výhodu přesilové hry 5 na 3 a výsledkem bylo srovnání stavu na 1:1.

Vyrovnaný stav i obraz hry vydržel až do 18 minuty, kdy přišla další přesilová hra Vlků pět na tři a její téměř bleskové využití trvalo přesně sedm vteřin od vhazování do chvíle, kdy Nevyhoštěného před brankou našla přesná Mrkvičkova nahrávka. Jablonecký útočník perfektně zpracoval a zblízka překonal hostujícího gólmana. O minutu později bylo ještě veseleji, když na konci přesné kombinace celého útoku byl Tondr, který zvyšoval na 3:1.

Ani tento stav však hosty definitivně nezlomil a v úvodu druhé třetiny se snažili ze všech sil vývoj zápasu zvrátit. Jejich snahu sice přibrzdil gól po Liškově teči Mrkvičkovy střely od modré čáry, stále to ale nevypadalo na jasnou záležitost pro Vlky, protože šance na změnu stavu měli i hosté. V koncovce ale byli často nepřesní. Nepřesnost měli na svých holích i domácí borci, a tak zůstala nevyužita příležitost dvojice Nevyhoštěný Liška v situaci dva na jednoho, samostatný únik Šulce a zcela odkrytou branku minul ze dvou metrů i Bříška.

Stav po 40 minutách hry tedy zůstával 4:1. Změnu přinesl nástup do poslední části hry. Po 40 vteřinách hry se dostal do obdobné pozice jako ve druhé třetině Bříška, jenže tentokrát se již nemýlil a zvýšil na 5:1. Na tuto branku našli hosté odpověď, když Jelínek chybně rozehrál a než se stačil vrátit do své klece, střílel přesně hostující Urbanec. V 53. minutě hráli hosté přesilovou hru, jenže jim unikl po Liškově pasu Mrkvička a ukázkovým blafákem zvýšil vedení domácích.

Milevsko v té samé přesilové hře dokázalo opět kontrovat a snížit na rozdíl tří branek. Jenže to již byli Vlci ve zcela jiném tempu než v úvodu utkání. Na začátku 56. minuty střílel bekhendem Šulc, trefil pouze tyč, ale Tondr byl v pravou chvíli na pravém místě a pod brankářem protlačil puk do sítě. Vzápětí přišel hrubý faul na Brokeše, po kterém domácí útočník musel opustit kluziště a hostující Hamerle s trestem pět minut plus do konce utkání také.

Závěr zápasu se tak dohrával v přesilovce domácího celku a ten ji náležitě využil. Zlomenému soupeři nastřílel ještě tři branky, když se postupně trefil Mrkvička, Pilař a fanoušky vytouženou a vyvolávanou desítku vystřelil obránce Peřina.

Vlkům se v tomto zápase v přesilových hrách mimořádně dařilo a soupeř tak doplatil na svoji tvrdší a nedisciplinovanou hru. Pokud hrál v pěti, dokázal držet vyrovnanou hru a zlobit domácí obranu, ta si však dokázala s většinou situací poradit, přestože v ní chyběl Petrmichl, který si odpykává disciplinární trest. Do utkání také nastoupil po zranění Dan Stehno, vydržel však pouze jedno střídání, bolest se vrátila, a tak jej nahradil Hric.

Vydařený zápas zaznamenali Mrkvička s Tondrem, oba si připsali fantastických pět bodů do kanadského bodování, Šulc a Bříška pak zaznamenali body čtyři. Vlci tak uhráli letošní rekordní výsledek a připsali si další důležité tři body před velmi těžkým zápasem, který je čeká za týden na ledě Vrchlabí. Doma se pak představí 8. února v zápase proti Děčínu.

Vlci Jablonec - Milevsko 10:3 (3:1, 1:0, 6:2)

Branky: 4. Bříška (Tondr, Mrkvička), 18. Nevyhoštěný (Mrkvička, Bříška), 20. Tondr (Bříška, Šulc), 29. Liška (Mrkvička, Nevyhoštěný), 41. Bříška (Šulc, Tondr), 53. Mrkvička (Nevyhoštěný), 56. Tondr (Šulc), 57. Mrkvička (Liška), 58. Pilař (Šulc, Tondr), 59. Peřina (Mulač) - 10. Stoklásek, 48. Urbanec (Dessy), 54. Fořt (Dessy, Homolka). Vyloučení: 5:10, z toho Hamerle (Milevsko) 5 + do konce utkání. Využití: 6:2, v oslabení: 1:0. Jablonec: Jelínek (Bouška) - Peřina, Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Abraham - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Liška, Stehno (2. Hric) - Mulač, Brokeš, Frk.