Domácí sice vstoupili do zápasu aktivněji, hosté ale zdatně sekundovali. Do vedení šel ale favorit a pomohlo mu k tomu vyloučení Šulce ve čtvrté minutě. Trest byl téměř bleskový. Hned po vyhraném vhazování pálil Havran, Nedvídek sice střelu dokázal vyrazit, ovšem na dorážku zcela volného Mrkvičky již nestačil. Vedení sice zvýšilo aktivitu Kohoutů, ovšem branka padla na druhé straně, a bylo tomu rovněž v přesilové hře, když se po závaru před domácí brankou prosadil zblízka Mulač.

Hra se poté vyrovnala a diváci tak viděli velmi slušný hokej se všemi aspekty zápasů play-off. Bojovností, důrazem a tvrdostí na hranici povolených zákroků. V 11. minutě se domácí opět dostali do vedení poté, co střela od modré se odrazila k nepokrytému Matušíkovi, a ten zprava trefil odkrytou část Nedvídkovy branky. Jenže ještě do konce první části hry dokázali Vlci kontrovat. Kapička téměř z nulového úhlu překvapil domácího Klestila a mezi jeho betony poslal kotouč do sítě.

Jestliže hosté dokázali v první třetině hrát zodpovědně bez nedovolených zákroků a zbytečných vyloučení, v té následující to již neplatilo a každá přesilová hra domácích přinášela smrtící nebezpečí pro jabloneckou branku. Na kontě brankáře Nedvídka tak rychle přibývaly úspěšné zákroky, šance ale měli i Vlci. Po střelách Stehna a Kapičky domácí gólman krotil kotouč jen s velkými obtížemi. Ve 34. minutě hráli domácí v početní výhodě při vyloučení Klementa, obrana Vlků nechala mezi kruhy volného Mrkvičku, a ten ranou z první překonal Nedvídka potřetí.

Za poměrně nadějného stavu nastupovali Jablonečané do třetí části zápasu, naděje ale vzaly za své během pětadvaceti vteřin 43. minuty. Nejprve se po ztrátě kotouče v útočném pásmu prosadil do úniku s úspěšným zakončením Seidl. Následně po vhazování pronikli domácí do útočného pásma, obránci Vlků věnovali pozornost hráči v rohu, jenže ten dokázal rychle vrátit puk přímo na najíždějícího muže večera Mrkvičku, a ten střelou z voleje pečetil svůj hattrick.

Naději hostí pak ještě vykřesal Bříška, který se proháčkoval okolo domácích beků a střelou z prostoru mezi kruhy nedal Klestilovi šanci vyniknout. Snahu Vlků o zvrat nejprve zbrzdilo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Nutno dodat, že velmi přísné, protože v podstatě ti, jichž se trest týkal, byli u dvířek střídačky a odcházeli z ledu. Definitivní konec nadějí ale přišel až ve 47. minutě, když Zeman přišel o puk na útočné modré a z následného úniku překonal jabloneckého brankáře Hájek. To již bylo na Nedvídka moc a do branky šel Bouška, který se rozhodně do konce zápasu nenudil, protože rozjetí domácí se snažili skóre ještě navýšit. To se jim ale nepodařilo, i když v závěru měli opět opakovaně výhodu přesilové hry. Metr jinak dobrých rozhodčích nebyl v některých chvílích kalibrován na obě strany stejně.

Kohouti se tak ujali vedení 1:0 v sérii hrané na tři vítězná utkání. Příležitost na srovnání stavu mají Vlci hned v pondělí od 18 hodin na vlastním ledě.

HC Tábor - Vlci Jablonec 6:3

Třetiny: 2:2, 1:0, 3:1. Branky: 4. Mrkvička (Havran), 11. Matušík (Kanov), 34. Mrkvička (Kellner), 43. Seidl (Pechánek, Havran), 43. Mrkvička (Seidl, Černý), 47. Hájek - 8. Mulač (Šulc), 20. Kapička (Šulc), 44. Bříška (Lacek). Jablonec: Nedvídek (47. Bouška) - Petrmichl, Lacek, Klement, Peřina, Zeman, Abraham - Mulač, Bříška, Tondr - Šulc, Kapička, Stehno - Hloušek, Kedršt, Hájek - Příkazský, Krátký. Vyloučení: 7:12, navíc Stehno a Kapička (Jablonec) osobní trest 10 min. Využití: 2:2. Stav série: 1:0.