Poslední dvě utkání základní části ligy staršího dorostu měla definitivně rozhodnout, kdo postoupí mezi nejlepších šest týmů a kdo bude v takzvané skupině o udržení. Z každé skupiny postupují pouze tři týmy. Jablonečtí mladí Vlci museli obě utkání vyhrát v základní hrací době, aby měli tu čest, stejně jako v loňské sezóně.

První duel na ledě v Novém Městě nad Metují zvládli na výbornou. Bylo znát, jak moc chtějí být mezi nejlepší a od začátku utkání se ujali vedení.

Svůj náskok navyšovali a až ve třetí třetině domácí za stavu 0:4 korigovali stav na konečný výsledek 1:4.

TAKOVÝ BYL TOP ZÁPAS

Pak čekalo na mladé Vlky nejdůležitější utkání této sezóny. Do Jablonce zavítal Warrior Brno, který se v tabulce nacházel na třetím místě právě dva body před jabloneckými Vlky.

Brňané nechtěli ponechat nic náhodě a do Jablonce přijeli již den předem. Vlci dali přípravě také maximum. Po pozdním příjezdu z Nového Města si další odpoledne ještě zařadili dodatečný trénink a spoustu času také věnovali mentální přípravě na zápas.

Do utkání, na kterém nechyběli fanoušci nejen z řad rodičů, obě mužstva vletěla na plné obrátky. Po necelých třech minutách vypukla obrovská radost na straně Vlků, díky Daňkovi, který svým důrazem dokázal dostat svůj tým do vedení. Dvě vyloučení na straně domácích měla ale za následek, že soupeř ještě v první třetině dokázal stav utkání otočit na výsledek 1:2.

POTŘEBOVALI DVA GÓLY

Druhá třetina přinášela rychlý, kvalitní a vyrovnaný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Bohužel, pro domácí zůstaly bez brankového efektu.

Třetí třetina byla ze strany Brněnských velmi opatrná. „Všem bylo jasné, že musíme k vítězství v základní hrací době vstřelit nejméně dvě branky," připomenul trenér Jiří Kubsch.

Tlak domácích se stupňoval, ale bez brankového zakončení. Hru na ledě ovlivnil pět minut před koncem utkání velmi tvrdý zákrokem soupeře na domácího hráče Zemana. „Nutno podotknout, že, ač byl zákrok vedený velmi tvrdě, byl v rámci regulí," uvedl trenér. Odehrál se, bohužel, v prostředí střídaček, kde není ochranné plexisklo. Hráče odnesli z ledu na nosítkách s podezřením na poranění v oblasti pánve. Do nemocnice ho odvezla rychlá záchranná služba.

PAK VLCI HRÁLI VABANK

Po tomto zákroku vsadili Vlci vše na jednu kartu. Tlak si sice vytvořili, ale při špatném střídání soupeř domácí přečíslil a vstřelil rozhodující branku. „Myslím, že v tomto duelu vyhrál šťastnější tým. Chlapci se určitě za svůj předvedený výkon nemusí stydět," pochválil dorostence trenér Kubsch.

Při hodnocení zápasu a celé základní části bylo patrné veliké zklamání a nechyběly ani slzy smutku. „Hokej i život jdou dál. Budeme se připravovat na další zápasy stejně intenzivně. Utkání nás čeká ještě dostatek. Zapojíme mladší hráče. Prozatím dostali méně prostoru. Vítek Zeman bude v pořádku, všechny rentgeny vážnější zranění vyloučili," zakončil dobrou zprávou trenér Kubsch.