Bubnování fanoušků hecuje mladé hokejisty k boji o každý bod. Stále více příznivců hokeje totiž přichází na zimní stadion podpořit také dorostenecká mužstva. A nelitují toho. K vidění je dobrý a bojovný hokej.Stejně tomu bylo i při utkání krajského dorostu s týmem Jaroměře. Ta, dosud neporažená, si odvezla z Jablonce čtyřgólovou nadílku. I přesto, že už hráli dorostenci bez výpomoci starších hráčů z A týmu dorostu, v utkání byli lepší. Vynikající výkon podal jablonecký brankář Ondra Bok, který si vychytal nulu.

Vlci se předvedli

V první třetině měli domácí výborný úvod, pak ale přestali bruslit a soupeř převažoval. Do kabin šli ovšem za stavu 2:0 pro Vlky. I když druhá třetina se Jabloneckým dlouhodobě nedaří, tak tuhle poctivě odmakali a na přestávku šli zase za stavu 2:0 pro ně. Třetí už byla bez gólů, ovšem Vlci si svoji převahu drželi až do závěrečného hvizdu. „Musím pochválit výborného kapitána Pavla Daňka a také Robina Kuldu. A děkujeme fanouškům, kteří začali chodit i na zápasy dorostu. Kluky to hodně povzbuzuje," zdůraznil spokojený trenér Jindra Zeman. Společně s Jiřím Kubschem vedou také A tým dorostu, který hraje ligu. A v pátek 13. listopadu od 17,45 hodin ho čeká na jabloneckém stadionu velmi důležitý zápas. „Hrajeme s Jindřichovým Hradcem o umístění ve finálové čtyřce. Soupeř má stejně bodů, výsledek rozhodne. Máme s nimi horší bilanci. Je pro nás hodně důležité a motivující, jestli se do finálové čtyřky dostaneme nebo budeme hrát ve skupině o udržení. Uzdravili se nám dva hráči a v pátek nastoupíme proti soupeři v nejsilnější sestavě, v nejlepším složení, které máme," popsal plány A týmu dorostu další kouč Jiří Kubsch.

Dorostenci trénovali v pondělí i v úterý, ve čtvrtek je čeká ještě poslední trénink. Jsou si dobře vědomí toho, jak důležitý duel je čeká a jak důležité je pro ně vítězství. „Věříme oběma našim brankářům. Ve všech utkáních podali nejlepší výkon a byli oporou celého mužstva. Bude to velmi vyrovnaný a náročný souboj o umístění na čtvrté příčce," připomenuli oba trenéři.

Dorostenecké áčko i béčko čekají o víkendu ještě další zápasy. Krajský dorost jede v sobotu na další náročné utkání do Třebechovic. A ligoví dorost se v neděli utkají se soupeřem v Poděbradech.