Poslední utkání roku 2014 odehráli jablonečtí hokejisté proti Bílině. A byl to zápas, na který asi budou chtít co nejrychleji zapomenout. Ani v nejmenším se jim totiž nevydařil. Zatím, co soupeř přijel povzbuzený minulými výsledky a s touhou oplatit porážku, domácí nastoupili ve vánoční náladě, jako by ještě byli u stromečku.

Iniciativa byla od prvních minut na hokejkách Draků. Bouška v domácí brance se rozhodně nenudil. První nabídnutou šanci v podobě dvojnásobné početní výhody Bílina s díky přijala. Rychlá přesilovková kombinace znamenala vedení. Stále ještě v přesilové hře přišla i druhá trefa do domácí sítě. To byly okamžiky, které rozhodly o osudu zápasu.

Vlci se vzpamatovávali jen pomalu, nicméně v poslední minutě  první části hry pálil  také v přesilovce Petrmichl, Pilař lehce tečoval a rázem to bylo jen o gól. Přestávka přinesla přeskupení v domácích řadách a zlepšení doposud nevýrazného výkonu. Výsledkem byla vyrovnávací branka ve 25. minutě.

Hostující gólman byl bezmocný a stav 2 : 2. To už vypadalo pro domácí o poznání lépe, i když soupeř byl stále velmi nebezpečný. 

Šanci na změnu skóre mu přinesl faul na unikajícího Salače. Rozhodčí neváhal a nařídil trestné střílení. Bouška však  Salačův nájezd zlikvidoval. Za nerozhodného stavu se tak nastupovalo do poslední části hry.

Vlci však opět spadli do svého výkonu z úvodu zápasu. Nedařilo se proměnit ani největší šance, nevyužitá zůstala i přesilová hra pěti proti třem.

A soupeře  ve 42. minutě poslal do vedení Zdeněk, když se nejlépe zorientoval a vrátil Bouškou vyražený puk  za jeho záda. Následná snaha domácích o zvrat byla jalová díky nepřesné a nedůrazné koncovce. Naopak Draci ještě v samotném závěru dokázali přidat čtvrtý gól.

Oplatili tak Vlkům porážku z prvního vzájemného klání. Domácí borci asi odehráli nejhorší zápas jinak povedené podzimní části sezóny. Nedařilo se téměř nic, absolutorium zaslouží pouze gólman Bouška. Jak praví stará hokejová pravda : „Kdo nepromění přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát". A Vlci ji neproměnili. Objektivní byla i slova Jiřího Kubsche, trenéra domácích: „Za dnešní výkon jsme si vyhrát nezasloužili, nastoupili jsme do utkání příliš vlažně a soupeř nás za to potrestal."  Třetiny : 1 : 2, 1 : 0, 0 : 2

Sestava Vlci: Bouška – Petrmichl, Pilař, Čechura, Pulec, Zeman, Abraham – Šulc, Bříška,Tondr L.–Mulač, Brokeš, Nevyhoštěný–Homolka, Peřina, Frk– Tondr M. ,Žďárský, Vařecha.