K utkání do Jindřichova Hradce cestovali jablonečtí hokejisté pouze se čtrnácti hráči do pole.

V týdnu totiž řádila v kabině viróza. A výpočet ztrát byl následující: Martin Tondr, Kamil Bříška,Tomáš Brokeš a také Lukáš Abrahám zůstali doma v posteli. Připočteme-li k tomu, že Jakub Mulač a Martin Bouška cestovali k utkání s teplotou, pak z toho vychází notně zdecimovaný tým.Domácí hned udeřili

Na ledě se to také hned projevilo a domácí od první minuty získali převahu. K tomu jim pomohlo i vyloučení Petrmichla hned po půl minutě hry. Vlci bojovali statečně, oslabení přečkali, stejně jako i následující po vyloučení Homolky. Odolávali až do 16. minuty, kdy mezi kruhy zůstal osamocený Voříšek a střelou z „první" překonal Stejskala. V závěru první části hry pak přišla pro Vlky další pohroma. Na trestnou lavici mířící Šulc si neodpustil komentář a vyfasoval „desítku". Na trestné lavici pak udeřil do mantinelu a rozhodčí přidal druhou.

Šulc si už nezahrál

A to znamenalo trest do konce zápasu. Bylo to další oslabení mužstva, a tak o přestávce došlo k přeskupení jednotlivých formací, nebo spíše toho, co z nich zbylo. Vlci hráli na čtyři beky a tři útoky v následujícím složení: Nevyhoštěný, Mulač, Tondr Pulec, Homolka, Zeman, Peřina, Šír, Frk.

Domácí hokejisté ucítili šanci, na velkém hřišti dobře kombinovali a dostávali se často do výhodných střeleckých pozic. To, že se skóre neměnilo, bylo ale hlavně zásluhou výborného jabloneckého brankáře Stejskala. Na straně hostí však tentokrát štěstí nestálo. Ke druhé brance domácím pomohla nešťastná teč jabloneckého obránce. A zády se k nim otočilo i ve 32. minutě. Nejprve po dělovce Pavlů zvonilo břevno domácí branky a téměř z protiútoku zvýšili domácí na 3 : 0.

Čtyři góly do šatny

V poslední vteřině druhé části pak zvýšil unikající Šperger na 4 : 0. Hned v první minutě závěrečné třetiny hráli Vlci přesilovku. A po minutě ji zužitkovali. Na Homolkovu přihrávku si sjel Petrmichl a nepříliš jistý domácí brankář Kubeš byl bez šance. Hostům se začalo dařit a po Tondrově ráně znovu zachránila domácí tým od pohromy branková konstrukce. Ve 49. vyslal Homolka do jízdy obránce Pavlů, ten za modrou čárou napřáhl a propálil domácího brankáře na 4 : 2 .

V tu chvíli se začali domácí trochu obávat o výsledek. V 51. ale Mazanec využil zaváhání hostující obrany a zvýšil už na 5 : 2. Tento stav přinesl klid na hokejky Vajgaru. A v samotném závěru přidali ještě šestý gól.

Vlci doplatili na rozsáhlou marodku, která se po utkání možná ještě zvýší. S velkým sebezapřením dohrával Mulač i Pilař a horečku měl i náhradní brankář Bouška.

Třetiny: 1 : 0, 3 : 0, 2 : 2. Branky: 16. Voříšek (Trummer,Jon), 27. Trummer (Kořínek), 32. Trummer (Voříšek,Tržil) ,40. Šperger (Tržil,Brabec), 51. Mazanec (Lazorišák,Milotínský), 60. Kozlík (Voříšek) 42. Petrmichl (Homolka), 49. Pavlů (Homolka). Vyloučení: 5 : 6, navíc Šulc (Jbc) osobní trest do konce utkání. Využití : 0 : 1.

Sestava Vlků: Stejskal (Bouška) Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman Šulc, Homolka, Tondr Mulač, Peřina, Nevyhoštěný Pulec, Šír, Frk .