Začátek vypadal pro domácí borce slibně. Ve třetí minutě se fantasticky proháčkoval přes půlku hřiště Tondr, z hostujících beků si udělal kuželky, a po výborně provedeném blafáku poslal Vlky do vedení. Jenže to bylo na dlouhé minuty to poslední, co z dobrého hokeje mohli fanoušci vidět. Ani jedno z mužstev neodvádělo na ledě výkon, kterému by slušel název ligový. Nepřesnosti se lepily více na hokejky domácích hokejistů a ti si také několikrát koledovali o vyrovnání.

Nic na tom nezměnila ani přesilová hra 5 na 3, v níž se naopak do šance dostali oslabení hosté. V osmé minutě pak jenom nepřesnost hostujícího útočníka uchránila jabloneckou svatyni od pohromy. Po chybě v rozehrávce se totiž před Jelínkem objevili hned dva osamocení hráči soupeře, střela ale jeho branku minula. Vlkům se prostě v tomto utkání nedařilo a herně se trápili, nemohli se dostat do tempa, hledali se nahrávkou a v koncovce chyběl důraz a přesnost.

Soupeř, který nemá zrovna nejlepší sezonu, tedy vycítil šanci na úspěch a šel jí naproti. V 18. minutě hrál přesilovou hru při vyloučení Bříšky na 2 + 2 minuty a Oliverius srovnal stav zápasu. Druhá třetina pak pokračovala v podobném duchu, jako ta první. Domácí opět slušně začali a po akci Brokeše zakončoval ve 23. minutě přesnou tečí zblízka Mulač. Jenže opět to bylo na dlouhé minuty vše, co potěšilo oko fanouška.

Domácí příznivce mohl potěšit jen dobrý výkon brankáře Jelínka, který svůj tým několikrát podržel při tutovkách soupeře. Tu největší zlikvidoval ve 31. minutě, kdy kryl samostatný nájezd i následnou opakovanou dorážku. Ale historie první třetiny se opakovala - soupeř opět dokázal srovnat. Chybnou rozehrávku Žďárského zachytil Oliverius a našel přesnou nahrávkou mezi kruhy Tvrzníka, který nedal domácímu brankáři šanci vyniknout. Otázkou zůstává, kde že byli v tu chvíli obránci Vlků.

Do poslední části hry se šlo opět za vyrovnaného stavu, Vlci však konečně zvedli svůj výkon, zrychlili a zpřesnili hru, častěji se dostávali před soupeřovu branku a po závaru, který si vytvořili ve 46. minutě, zakončoval přesně Tondr. Ještě před tím se ocitl sám před gólmanem hostí Šulc, soupeřův strážce svatyně však byl úspěšnější.

Děčín se po obdržené brance snažil o vyrovnání, v cestě však stál dobře chytající Jelínek a zlepšený výkon Vlků v defenzivě. Velkou šanci pak přineslo hostím vyloučení Bříšky minutu a půl před koncem zápasu, domácí ale dokázali hubené vedení uhájit a doslova vydřít tři body. Výhrou si Jablonec udržel osmé místo v tabulce před Nymburkem, který má ale zápas k dobru.

Vlci Jablonec - HC Děčín 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky: 3. Tondr (Šulc), 23. Mulač (Brokeš), 46. Tondr (Nevyhoštěný, Bříška) - 18. Oliverius (Motejlek, Zika), 38. Tvrzník (Oliverius). Vyloučení: 8:6, navíc Bříška a Šulc (oba Jablonec) 10 min. osobní trest, Kaltenbock osobní trest do konce utkání a Chládek (oba Děčín) osobní trest 10 min. Využití: 0:1. Sestava Jablonce: Jelínek - Petrmichl, Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Peřina - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Liška, Žďárský - Mulač, Brokeš, Frk - Hric.