Sokolov nepatří k týmům, které by bylo radno podceňovat, i přes to, že se momentálně pohybuje až ve druhé polovině tabulky. Vlci proto začali utkání pozorně a vytvořili si hned od počátku mírnou převahu.

Hosté šli do vedení

Na začátku čtvrté minuty se pak ujali vedení. Po ose Tondr Bříška šla kolmá nahrávka na Šulce, ten se dostal za záda domácích obránců a svůj nájezd zakončil přesnou střelou mezi betony brankáře Feča. Branka hosty uklidnila, získali herní pohodu a hrálo se častěji v obranném pásmu Baníku.

Jeho obrana ale dlouho odolávala a rychlé výpady pak zaměstnávaly i Stejskala na druhé straně kluziště. V šestnácté minutě povodil obránce domácích Demel, předložil kotouč do pravého kruhu, kam si nabruslil Pavlů a přesnou střelou pod víko zvýšil na 2 : 0 pro hosty. Tímto výsledkem skončila první třetina a zdálo se, že Vlci si v klidu dobruslí pro vítězství. Jenže ten klid byl až příliš velký a domácí tým zabral. Stále častěji zaměstnával hostujícího gólmana a ve dvacáté šesté minutě se dočkal odměny za svoji snahu. Podobným způsobem, jako před tím Pavlů, se trefil domácí Kukla a snížil na rozdíl jediné branky.

Sokolovští vyrovnali

Důraz Baníku před Stejskalem se stupňoval a vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. V přesilové hře se po závaru trefil z otočky Račanský. To byla polovina utkání, které dostalo dramatický náboj. Vlci však znovu zabrali a trojice Bříška, Tondr, Šulc sehrála nádherný „ťukes" okolo Fečovy branky.

A Bříška zakončoval v podstatě do prázdné brány. Jenže do konce druhé části Baník Vránovou střelou skóre srovnal. Třetí třetina tak začala opět za vyrovnaného stavu a obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svoji stranu. Vlci k tomu byli hodně blízko ve třiačtyřicáté minutě, kdy po Demlově ráně zazvonila tyč domácí svatyně.

Domácí měli navrch

V šanci se ocitl i Peřina, jenže sám před Fečem střílel nad. A tak přišli ke slovu domácí. Poprvé v utkání se dostali do vedení, když kotouč za Stejskalova záda dorážel Zikmund. V závaru těsně před obdrženým gólem byl hostující brankář podražený. Rozhodčí však faul v chumlu hráčů neviděli.

Hosté stáhli hru na dvě pětky a stupňovali tlak na domácí obranu. V padesáté šesté minutě se dočkali. Úřadovalo opět jablonecké úderné komando a po kombinaci se Šulcem a Bříškou střílel z první Tondr a srovnal skóre zápasu na 4 : 4. Utkání tak dospělo až do prodloužení. To začínalo přesilovou hrou Vlků. Tu ještě využít nedokázali, ovšem v čase 63:14 našel přesnou nahrávkou před domácí branku Zeman Lukáše Tondra a ten doslova „vykoupal" jinak dobře chytajícího Feča a ukončil zápas.

Dnes to bude těžký

Vlci si tak přivezli ze Sokolova cenné dva body za vítězství v prodloužení. V dnešním utkání na ně čeká soupeř z nejtěžších, vedoucí tým tabulky Kolín. Začátek je v 18 hodin.

Třetiny : 0 : 2, 3 : 1, 1 : 1, 0 : 1

Branky : 26. Kukla (Vrána), 31. Račanský (Šik), 40. Vrána (Kukla, Šik), 53. Zikmund (Luboš, Kukla) - 4. Šulc (Bříška, Tondr), 16. Pavlů (Demel), 35. Bříška (Tondr, Šulc), 56. Tondr (Bříška,Šulc), 64. Tondr (Zeman).

Vyloučení: 5 : 5.Využití: 1 : 0.

Za Vlky: Stejskal (Bouška) Petrmichl, Pulec, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham Šulc, Bříška, Tondr Homolka, Demel, Peřina Mulač, Hric, Frk Cadrik.