HC Vlci Jablonec – HC Kobra Praha 5:1

A tak se dal očekávat urputný boj. Lépe vstoupili do utkání hosté, kteří dostali domácí celek v úvodu pod tlak. Pomohlo k tomu i vyloučení Žaluda hned po 36 vteřinách hry. Vlci však tuto situaci „ustáli“ a byli to oni, kdo se ujal v zápase vedení. Postaral se o to v šesté minutě Babec, z jehož hole se poskakující kotouč dostal za záda hostujícího gólmana Moučka.

HOSNEDL SE NENUDIL

Kobra ale nadále hrozila a domácí Hosnedl si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Větší klid Vlkům přinesla až druhá branka, o kterou se postaral ve 14. minutě Kamil Bříška. A když přidal v 18. minutě svou druhou, taky trochu kuriózní branku Babec, zdálo se být rozhodnuto. Takhle své dvě trefy viděl Jiří Babec: „Nebyly to žádné pěkné góly. Při prvním nám poskakoval kotouč mezi nohama a já do toho nějak plácnul, gólman to nečekal a projelo mu to pod nohou. No a u druhého gólu jsem jel napadat. Hráč který měl kotouč mne trefil a já to pak nějak protlačil pod gólmanem.“. Rozhodnuto však zdaleka nebylo.

Hosté do druhé třetiny vystřídali brankáře a přidali na tempu. Vlci naopak zvolnili a pustili soupeře do zápasu. A tak čisté konto na straně domácího celku bylo dlouho hlavně zásluhou výborného Hosnedla. Ve 27. minutě však musel kapitulovat. A na drama bylo zaděláno. Vlci se však dokázali přeci jen zvednout a další branku soupeři nedovolili.

PAK ZA TO VZAL VÍŠEK

S hrou ve druhé části však domácí trenér Tomáš Demel moc spokojený nebyl. Do závěrečné části se tak nastupovalo s dvoubrankovým vedením Vlků a s očekáváním náporu hostí. Vítr z plachet jim ovšem vzal Jan Víšek, který se v přesilové hře prosadil pěknou střelou z levého kruhu. A domácí hráči již soupeře nepustili do žádného tlaku. I když na ledě přibývalo nervozity. Z té pramenila i častější vyloučení hráčů Kobry, díky kterým se jim vzdalovala vidina šancí něco se zápasem udělat. A když pátou branku do jejich sítě přidal po pěkné akci Lukáše Tondra jeho parťák Kamil Bříška, bylo definitivně „hotovo“. Vzrušení v hledišti i na ledě pak přinesl nevybíravý zákrok na Michala Nevyhoštěného, po kterém musel domácí útočník předčasně do kabin.

Třetiny: 3 : 0, 0 : 1, 2 : 0. Branky: 6. Babec (Mulač, Brokeš), 14. Bříška (Homolka, Tondr L.), 18. Babec, 44. Víšek (Havlas, Pavlů), 54. Bříška (Tondr L., Moravec) – 27. Steiner (Slanina, Novák). Za Vlky: Hosnedl (Petrželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Holub, Tondr M., Zeman, Pilař – Homolka, Bříška, Tondr L. – Víšek, Havlas, Nevyhoštěný – Mulač,Brokeš, Babec – Peřina, Frk