Souboj druhého a třetího týmu tabulky II. hokejové ligy na vrchlabském ledě vidělo přes osm stovek diváků. Utkání domácích hokejistů s jabloneckými Vlky má vždy náboj opravdového derby. A ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Vlci nastoupili do utkání uvolněně a zaskočili domácí tým důsledným napadáním již v jeho obranné třetině. Stadion se tak nemohl dostat ke své rychlé kombinační hře a naopak měl s hrou soupeře nemalé problémy. I tak to však byli domácí, kteří se dostali do vedení. Po zaváhání Zemana za vlastní brankou se zmocnil kotouče Maďar. Našel mezi kruhy volného Svobodu a ten překonal Hosnedla v jablonecké brance. Hosnedl nahradil v tomto utkání Stejskala a i přes obdržené branky si vedl v utkání výborně a několikrát svůj tým podržel.

Hosty obdržená branka nevyvedla z rytmu, drželi se své hry a odměnou jim bylo vyrovnání v 19. minutě z hokejky Michala Gecka. Hned v úvodu druhé části hry pak šli hosté do vedení. V přesilové hře pálil z pravého kruhu Kamil Bříška, střelu jemně tečoval Tomáš Demel a domácí gólman Jelínek byl bez šance.

DOMÁCÍ PŘESILOVKY UMÍ

Přesilovky umí i Vrchlabí a ve 26. minutě jednu z nich využilo ke srovnání stavu na 2:2. Šťastným střelcem byl Procházka.

Vlnu bouře a emocí pak přinesla 37. minuta, když domácí Klement nevybíravě fauloval Nevyhoštěného. Ten se z tohoto zákroku dlouho vzpamatovával. Klement za tento zákrok dostal trest ve hře a na stadionu to vřelo. Uklidnění na led i do mezi fanoušky přinesla až přestávka před závěrečnou třetinou.

Lepší start do závěrečné části hry pak měli domácí. V čase 45:32 je poslal do vedení Šimoníček.

TRENÉR VLKŮM VĚŘIL

„Věřil jsem, že to otočíme," řekl k této situaci hrající kouč Vlků Tomáš Demel a pokračoval: „Už vícekrát se nám stalo, že jsme prohrávali a povedlo se nám to zvrátit. Nikdo neklesal na mysli, věřili jsme si, kluci hráli výborně a pak se nám podařilo ten zápas během dvou minut otočit."

A byl to právě Tomáš Demel, který perfektním blafákem překonal domácího Jelínka, srovnal stav utkání na 3:3 a zavelel k obratu. Ten pak dokonala krásná souhra druhého útoku, na jejímž konci byl střílející Nevyhoštěný. A ten dopravil kotouč za zády překvapeného domácího brankáře.

V závěrečných minutách se pak na ledě odehrávala strhující bitva, v níž nakonec Vlci své vítězství uhájili a upevnili si tak postavení na druhém místě tabulky. O to budou konečně bojovat také ve středu, kdy na domácím ledě přivítají v tuto chvíli třetí tým Klatov.

Trenér a hráč v jedné osobě, střelec dvou branek, Tomáš Demel, zhodnotil utkání následovně. „Výborně jsme nastoupili do zápasu, hráli jsme to, co jsme chtěli a co jsme si řekli. Kluci hráli velmi dobře dozadu a vypracovali jsme si i několik šancí. Ty jsme, bohužel, neproměnili a inkasovali jsme. Nezlomilo nás to, do konce třetiny jsme vyrovnali, což bylo hodně důležité pro další vývoj zápasu. Všichni odevzdali na ledě maximum. A věřili jsme, že vyhrajeme. To se nakonec také potvrdilo."

Třetiny: 1:1, 1:1, 1:2 Branky: 14. Svoboda (Maďar, Skočovský), 26. Procházka (Šťastný, Filip), 46. Šimoníček (Bláha, Skočovský) - 19. Gecko (Havlas,Pilař), 22. Demel ( Bříška), 47. Demel (Tondr, Zeman), 49. Nevyhoštěný (Čechura, Pavlů).

Vyloučení: 6:10, navíc Klement (Vr.) trest ve hře. Využití: 1:1

Sestava Vlků: Hosnedl (Bouška) - Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Zeman, Pilař - Demel, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Havlas, Gecko - Mulač, Brokeš, Frk - Bílek, Peřina, Pulec