Pohled do statistik sliboval vyrovnanou sérii, což potvrdilo hned první utkání. K vidění bylo nasazení, obraty ve skóre a v neposlední řadě trestání chyb. První třetina byla ze začátku opatrná, i když byly k vidění šance. Gól ale padl až v závěru prvního dějství, když se Jablonec dostal do vedení. Přišel závar před domácí brankou a Bříškovu střelu dorazil za brankovou čáru Tondr 0:1.

Jestliže první třetina přinesla převážně obrannou hru s minimem šancí, pak v prostřední třetině se strhl střelecký uragán. Domácí hrdina posledních zápasů Kopic dokázal mezi 24. a 28. minutou otočit skóre na 2:1 pro Pelhřimov. Vyrovnání Jablonci zařídil Peřina, který využil početní výhodu a nadvakrát skóroval. Jenže tento stav dlouho nevydržel, protože o 24 vteřin později se před Jelínka natlačil Štěpánek a poslal domácí do vedení 3:2. Ale ani domácí se nemohli dlouho radovat z vedení, protože na druhé straně prostřelil hradbu těl před domácím gólmanem Mrkvička 3:3. Brankové hody ale ještě zdaleka nekončily. Ve 34.minutě našel za brankou Kozlík Hadravu, který si najel před Jelínka a bekhendem zakončil k tyči jablonecké svatyně. Záhy brankář Jelínek přepustil místo Příhodovi.

V úvodu třetí třetiny se nejprve snažil o skórování hostující Jablonec. Ve 45.minutě si Mulač objel domácí branku, jeho střelu sice Brabec vyrazil, na dorážku Brokeše ale nestačil 4:4. Jablonec mohl jít po sérii šancí domácích do vedení v 54. minutě. Tondr si ale v blízkosti brankáře neporadil se svou šancí ideálně. Udeřilo ale na druhé straně. Domácí vyřešili situaci dva na jednoho velmi dobře a Štěpánek skóroval 5:4. následující minuty strávili Pelhřimovští nastěhováni v útočné třetině při vlastních přesilových hrách a zdálo se, že utkání dovedou do úspěšného konce, opak byl ale pravdou. V končící 57.minutě přišla velká hrubka pelhřimovského celku, puk se ve vlastním oslabení dostal k Tondrovi a ten prudkou střelou zmrazil nejednoho pelhřimovského fanouška.

Zápas tak dospěl do prodloužení, kde se deset minut bojovalo o každý centimetr ledu, ale branka nepadla pokračovalo se nájezdy. Na konci druhé série přišla první branka, kterou bekhendem dal Kopic. Na to musel reagovat Mrkvička, ale jeho pokus gólman domácích chytil. Stav série je tedy 1:0 pro Pelhřimov a osmifinále pokračuje ve čtvrtek v 18 hodin v Jablonci.

Pelhřimov - Vlci Jablonec 6:5sn (0:1, 4:2, 1:2, 0:0 1:0)

Branky: 24. Kopic (Plachý, Jelínek A.), 28. Kopic (Kubát, Mečiar), 31. Štěpánek, 34. Hadrava Marek (Kozlík, Hadrava Martin), 54. Štěpánek (Kasalý Filip, Novotný), rozhodující nájezd Kopic - 20. Tondr (Bříška, Pilař), 31. Peřina (Šulc, Bříška), 32. Mrkvička (Nevyhoštěný), 45. Brokeš (Mulač), 57. Tondr. Vyloučení: 6:6, navíc Pavlík 2+10 OT. využití: 2:1, v oslabení: 0:1. Stav série: 1:0. Jablonec: Jelínek (34. Příhoda) - Pilař, Zedek, Mrkvička, Čechura, Zeman, Abrahám - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Liška, Peřina - Mulač, Brokeš, Frk.