Jak ztratit dobře rozehraný zápas? Zeptejte se jabloneckých hokejistů! S pražskou Kobrou sehráli v minulém ročníku strhující semifinále soutěže, a tak si na takového soupeře věřili. A nic na tom nezměnil ani rychlý vedoucí gól domácích hned po čtyřiceti vteřinách hry.

RYCHLE JIM ODPOVĚDĚLI

Na ten totiž Vlci odpověděli po dvou minutách, kdy se poprvé v utkání trefil Bříška. Poté se hrál poměrně kvalitní hokej, kde se šance střídaly na obou stranách. Aktivnější byli přeci jen domácí hráči a odměnou jim byla opět vedoucí branka minutu a půl před koncem první části hry. A mírnou převahu si drželi i v úvodu druhé třetiny. Jenže s tím si Vlci dokázali poradit a v polovině utkání srovnali stav zápasu. Nevyhoštěný po nahrávce od novice v dresu Jablonce, Žaluda, trefil přesně mezírku mezi betony domácího gólmana.

BŘÍŠKA DAL HATTRICK

Tato branka jako by otočila poměr sil na hřišti. Za delší konec provazu začali tahat hosté. Potvrdil to v přesilové hře Bříška, který po výborné kombinaci zakončoval do odkryté části domácí svatyně a poslal svůj tým do vedení. A protože byl ten večer při své obvyklé střelecké chuti, za dvě minuty završil hattrick 4:2 pro Jablonec!

V tu chvíli se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto. Vlci byli lepším mužstvem a další branka jako by visela ve vzduchu. Kobra byla na pokraji „kómatu". Jenže hokej je hodně o chybách. A ty tentokrát udělali jablonečtí borci. Během pětapadesáti vteřin v závěru druhé třetiny přišli o vedení. Dovolili domácím srovnat stav a v „kómatu" se ocitli sami. A již se z něj nedostali.

PAK ROZHODLA KOBRA

V poslední třetině totiž domácí přidali ještě dvě branky a rozhodli tak zápas celkem jasně ve svůj prospěch.

Bilance Vlků začíná být varující! Tým, který v minulých letech dobře bránil, nyní inkasuje nebývale mnoho branek.

A většinu z nich po hrubých, individuálních chybách, paradoxně od těch zkušených borců. Střelecká potence nechybí, ovšem těžko přestřílet šest branek ve vlastní síti.

DOMA NESMÍ ZKLAMAT

Napravit tuto situaci mohou jablonečtí hráči již ve středu, kdy jim soupeřem bude Bílina. Na domácím ledě začíná další zápas II. hokejové ligy od 18 hodin. A Vlci budou rádi za podporu fanoušků. Je na čase, aby si připsali body za vyhrané utkání.

Třetiny: 2:1, 2:3, 2:0

Branky Jablonce: 3. Bříška (Tondr, Pilař), 30. Nevyhoštěný (Žalud, Havlas), 33. Bříška ( Tondr, Pavlů), 35. Bříška (Tondr)

Sestava: Hosnedl (Bouška) - Žalud, Pilař, Pavlů, Čechura, Zeman, Bílek, Pulec - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Havlas, Peřina - Mulač, Brokeš, Frk - Homolka, Geck