ZAPLNĚNÉ HLEDIŠTĚ

První červencový večer strávil Kris Kristofferson, legendární americký country zpěvák, na pódiu v areálu zámeckého parku na Sychrově. Zazněly všechny jeho známé skladby, jako jsou Me and Bobby McGee, For the Good Times, Sunday Mornin'Comin'Down nebo Help Me Make It Through the Night. Společně s ním pělo jeho největší hity na dva a půl tisíce fanoušků

JEDINÝ KONCERT V ČR

Na parkovišti mohl návštěník vidět nejen auta s českou SPZ, ale také slovenskou, polskou či dokonce německou. „Kris Kristofferson na Sychrov přijel z Kolína nad Rýnem a okamžitě se tam zase vrací na další vystoupení. Jeho evropské turné pokračuje ještě asi třemi koncerty, pak se vrací domů do USA. Sychrov byl jeho jedinou zastávkou v Česku. Snažili jsme se udělat co nejpříjemnější prostředí s co nejvíce místy k sezení. Proto ty, kdo seděli více vzadu, byla k dispozici ještě velkoplošná obrazovka. Akce v areálu zámeckého parku mají nezaměnitelnou podobu, Kris si po koncertu atmosféru moc pochvaloval. Byl příjemně překvapen, kolik lidí si jeho hity notovalo s ním," hodnotí za pořadatele Pavel Mikez.

FESTIVAL BENÁTSKÁ 2016. Tom Jones.
Nejvýznamnější festival v Libereckém kraji? No přeci Benátská!

DRUHÁ TRÁVA

Jako předkapela vystoupili Robert Křesťan a Druhá tráva. Jak sám Křesťan připomněl, Kristofferson byl vždy jeho velkým vzorem už v dobách, kdy začínal s Poutníky. Nepřekvapí proto, že Druhá tráva koncert svého idolu sledovala z hlediště.

HVĚZDY HUDEBNÍHO NEBE NA SYCHROVĚ

Kris Kristofferson se zařadil k hudebním hvězdám, které na Sychrově vystoupily v minulých letech. Zámecký park mj. přivítal Sinead O'Connor, Suzane Vega, Blackmores'Night, Apocalypticu, byl součástí projektu Vivaldiano a dalších.