„Například na novou stage Skutečná liga si odskočí ze svého vystoupení se Třemi sestrami Lou Fanánek Hagen, aby si zazpíval poprvé v kapele Ešus svého syna. Skupinu otce Wohnoutů Olega Homoly, která se jmenuje Try duby, přijdou podpořit jeho synové Matěj a Honza. Na našich pódiích se vystřídají i dvě generace rodiny Pavlíčků. Michal Pavlíček starší zahraje se Stromboli, jeho syn Michal Jr. zase s kapelou Gang Ala Basta," uvedl Mikez.

Festival Benátská! se chce profilovat jako rodinný. Vstupné tak letos poprvé nebudou muset platit děti do 140 centimetrů, pokud přijdou s rodiči. „V minulých letech jsme měli bezplatný vstup jen pro děti do šesti let," uvedl Mikez. Novinkou bude i příměstský tábor, kam budou moci rodiče ve čtvrtek dítě odložit a v neděli jej vyzvednout. „Na všech úrovních budou s dětmi na festivale pracovat zkušení a certifikovaní odborníci," řekl Mikez. O výši ceny za tábor podle něj ještě nerozhodli, neměla by ale přesáhnout 1500 korun.

Děti budou mít během festivalu k dispozici také speciální zónu s výtvarnými dílnami liberecké galerie. Na Benátské! se představí i zábavní centrum iQLandia. Letos se festival Benátská! koná od 23. do 26. července