„Jsme moc rádi, že máme Jardu Duška za kamaráda a že nás drží v ochranné náruči. Známe jeho velké srdce," svěřila se Radka Michálková z chráněné dílny Lemniskáta, které byl výtěžek z představení Pátá dohoda věnován tentokrát. Je to už Duškova tradice.

Herec k tomu říká: „Kus dáme těm, kdo to potřebují, kus si vezme divadlo a kus my, každý dostane dost." A Lemniskáta dostala příspěvek poprvé a hned dvojnásobný. „Díky Nadaci Divoké husy. Podařilo se tuto charitativní akci zařadit do nadačního programu," vysvětlil Jaroslav Dušek s tím, že čím je větší divadlo, tím více se na vstupném vybere. A do toho jabloneckého se už více diváků nevešlo. Lidé stáli i na bidélku. Beznadějně vyprodáno.
A vyprodáno není jen u nás, stejné resumé je všude, kam s představením přijedou. Proč? To se nedá popsat. To se musí vidět a slyšet. Čtyři dohody hraje Dušek deset let, s mírnými obměnami. „Trochu to posouváme dál," upřesnil.

Radka Michálková z chráněného pracoviště Lemniskáta převzala při závěrečném aplausu z rukou Jaroslava Duška šek na charitativní částku z výtěžku ze vstupného na představení Pátá dohoda, které hrál ve vyprodaném jabloneckém Městském divadle ve středu. Nadace Divoké husy tuto sumu ještě zdvojnásobila a pro postižené tedy putovalo sto tisíc korun.