Hovory na Rampě s Olgou Špátovou a Olgou Sommerovou o českém dokumentaristovi budou spojeny s projekcí několika Špátových filmů. Zavedený jablonecký Klub Na Rampě tak otevře listopadový program plný nejen zajímavé hudby, ale i workshopů nebo divadla. Už zítra ve středu 2. listopadu je na programu další z akcí věnovaných fotografii. Fotodílna opravdu pro každého je skutečně určena všem zájemcům o fotografování.

WOHNOUTI, CLIFF MOORE, AFRICKÉ BUBNOVÁNÍ

V pátek 4. listopadu to budou mít fanoušci dobré hudby těžší, protože se budou muset rozhodnout mezi libereckým koncertem známých Už jsme doma a Budoáru staré dámy nebo právě koncertem Na Rampě, kde bude slavit dvacet let existence kapela Wohnout, první z hudebních taháků letošního listopadu. Koncert proběhne v Eurocentru s předkapelou Lola a od 23 hodin začne afterpárty rozjetý DJ Root. Starý známý Cliff Moore (hrál už v Klubu Na Rampě vloni s triem) zahraje tuto sobotu s jabloneckými muzikanty JSB, Oldou Prokopem a Lenny Zákouckým. Cliff Moore coby výborný kytarista, zpěvák a skladatel působí na britské hudební scéně více než třicet let. Na veřejnosti se příliš neprezentuje a dává přednost práci ve studiu jako producent, zvukový inženýr a jako doprovodný hudebník. Hudební příznivci ho mohou alespoň občas vidět ve dvou projektech jako Cliff Moore Band (jazz-blues-rockové power trio) a Saffron Monkey (instrumentální jazz-funková kapela). S oběma soubory vydal několik zajímavých alb, která se však, bohužel, dají v našem regionu jen těžko sehnat. Nyní pracuje na svém dalším albu, které by mělo vyjít s největší pravděpodobností koncem tohoto roku.

A kdo má v těle nevybité rytmy, může si zkusit na workshopu afrického bubnování zkusit jednoduché i složitější polyrytmy. Workshop proběhne v úterý 8. listopadu pro začátečníky v 17:30, pokročilé v 19:30.

ZRNÍ, HUDBA PRAHA, BLUES, LONGITAL…

Následuje plejáda zajímavých kapel rozdílných v žánru i přístupu k hudbě, každopádně ale stojí za návštěvu koncertu pro svou originalitu. 10. listopadu přijede nezdolný unikát tuzemského rocku, Hudba Praha a hned následující den populární kapela Zrní s všeříkajícím názvem turné Prvních patnáct let. Za zmínku ale také stojí vystoupení libereckého divadelního spolku Krátké úderné divadlo, což si jistě jejich zarytí fanoušci nenechají ujít. Stálice slovenské nezávislé scény, trio Longital, představí novou desku Divoko v pátek 25. listopadu. Fanoušci tak uvidí přední kapelu slovenské alternativní scény, která objíždí kluby po celé Evropě. Na Rampě mají nabitý listopad.