Na státní svátek ve 14.30 hodin můžete jít na divadlo. Do kina Jas míří Michal Nesvadba. Michal dětem přiváží své oblíbené představení Michal je kvítko a věří, že se bude dětem líbit. Je totiž opět plné zábavy, soutěží ale i strhující atmosféry, která nenechá žádnou holčičku ani kluka v klídku, a i v kině si s Michalem užijí legraci a hlavně aktivní zapojení všech malých diváků v sále do hry s Michalem.

„Michal pro to udělá naprosto vše. Po představení nemůže chybět osobní kontakt s publikem a oblíbené focení dětí s Michalem ve žlutém tričku na jevišti," láká na akci manažerka Helena Byrtusová.

Michal se věnuje v televizi na Déčku i zábavně vzdělávacím autorským pořadům, jako Počítání s Michalem, Ábécédé s Michalem a nejnovější Michalova doprava. Do Tanvaldu se však jede s dětmi pouze bavit.

O ČEM JE POŘAD MICHAL JE KVÍTKO?

Michal, bez ohledu na počasí i roční období, dokáže, že během představení rozkvete celé jeviště. Mění nejen scénu, ale i sám sebe. Roztančí sál v různých rytmech třeba letní plážové Samby, tančit tak budou nejen děti, ale i květiny pokropte ho vodou a nikdy nezvadne. A to ještě nevíte, co se děje za plotem v Michalově zahrádce! Kopretina zpívá, kaktus do všeho mluví, konev má rýmu a umělá kytka z toho má dokonce legraci!

„Michal a jeho vystoupení představují jednoduchou formu humoru, založenou na věcech, které děti denně obklopují, které znají a jen udiveně sledují, co a jak s nimi umí vymyslet jejich kamarád Michal. A proto odchází nejen nadšené a zabavené, ale nesou si v hlavičkách hodně zajímavých nápadů, které rozvíjí fantazii a přitom dávají smysl," dodává pořadatelka.

Michal Nesvadba je český herec, syn českého herce, kreslíře a karikaturisty Miloše Nesvadby. Vystudoval Státní konzervatoř v Praze obor hudebně-dramatický. V roce 1979 založil společně s Václavem „Upírem" Krejčím a Světlanou Nálepkovou soubor Mimtrio. Byl libretistou a režisérem baletu Billiard (1996) a lední show Princezna Zmrzlina (1999).

V roce 1997 poprvé předvedl jevištní práci se samolepicí páskou, čímž se představil i na festivalu v Japonsku. Od roku 1999 je protagonistou pořadu pro děti Kouzelná školka na České televizi. Úspěšně tak navazuje na rodinnou tradici, kterou kdysi svými pořady pro děti založil již jeho otec herec Miloš Nesvadba.

Nesvadba si zahrál také v několika českých filmech, například fotografa ve Válce barev v roce 1995, a také vydal několik knížek. Jednou také účinkoval v Manéži Boleslava Polívky.