VYBRAT REGION
Zavřít mapu

OBRAZEM: Muzeum vystavuje zámek z cukru a čokolády

Jilemnice - Jeho autorka, studentka gastronomie Jana Dostálová, za něj získala v Německu zlatou medaili.

5.1.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
8 fotografií

Cukrový zámek studentky gastronomie Jany Dostálové v jilemnickém muzeu.Foto: Zuzana Koulová

Mistrovské cukrářské dílo mohou nyní obdivovat návštěvníci Krkonošského muzea v Jilemnici. Vystavují zde totiž zámek výhradně z cukrářských materiálů. Napodobenina francouzského zámku Chaumont na Loiře váží zhruba 40 kilogramů a přivádí k údivu dospělé i děti svojí reálnou podobou a detailním propracováním.

O jeho výjimečností hovoří i zlatá medaile na Olympiádě kuchařů a cukrářů v německém Erfurtu, kterou za toto dílo získala studentka druhého ročníku Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace Jana Dostálová.

Zámek, kvůli kterému musí muzeum udržovat v místnosti nižší teplotu, je vyroben z čokolády (střecha), fondánu (stěny) a karamelu (sklo v oknech). Cukrový zámek bude v Jilemnici k vidění až do 24. ledna, a to od úterý do pátku od 9 – 12 a od 13 – 16 hodin. Poslední den, kdy lze cukrářské dílo vidět, je sobota 24. ledna ve stejnou dobu. Kromě zámku návštěvníci ještě spatří propracované formy na perník našich předků a další pozoruhodné cukrářské výrobky.

Autor: Zuzana Koulová

5.1.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Referendum o hazardu. Ilustrační koláž

Aktivisté zvažují vyhlášení místního referenda kvůli hazardu

Horská služba - ilustrační snímek

Pokloní se u pomníku Hanče a Vrbaty, horští záchranáři mají svůj den

Tahali vodáky z Kamenice, také vrtulníkem

Liberecký kraj /GALERIE/ - Kritické místo na řece. Když je voda, jsou tu peřeje. Ty někteří vodáci nezvládnou. V místě jsou i křížky se svíčkami. Na památku.

Stát nás moc nepodporuje, shodují se rodiče

Liberecký kraj /HLASUJTE/ - Každá koruna navíc se hodí, zejména samoživitelkám. "Ale nárůst o tři sta korun u dospívajícího chlapce nepokryje ani zvýšení cen potravin," upozorňuje jedna z nich.

Biatlonová exhibice v Jablonci patřila Koukalové

Jablonec nad Nisou - V jabloneckých Břízkách se představili všichni elitní biatlonisté včetně juniorů a to při exhibičním Mistrovství ČR v biatlonu. Akce byla nejen úžasnou příležitostí pro jablonecké fanoušky, ale především originálním zakončením historicky nejlepší sezony českého biatlonu.

OBRAZEM: Učni z celé republiky soutěžili o srdce

Srdce na talíři. Tak se jmenuje gastronomická soutěž, kterou už čtvrtým rokem pořádá Střední odborné učiliště v Městci Králové pro studenty s poruchami učení.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies