PÁTEK 26. SRPNA

Lucie Vondráčková a Vokobene, Turnov – Letní kino, od 20.00
Koncert v rámci exkluzivního akustického Manner kousek štěsstí tour 2016, jediný v širokém okolí.

Koncert kapely Lihomor, Rohozec – nádvoří Pivovaru Rohozec, od 20.00
Rohozecké prázdniny – letní seriál koncertů.

Strašidla, Tanvald – Kino Jas, od 17 hodin
Nová česká rodinná komedie Zdeňka Trošky. Veselý příběh rodiny hejkala Huga a jeho podivných kamarádů. V hlavních rolích Jiří Dvořák, Tereza Kostková a Vladimír Polívka.

Ben Hur, Tanvald – Kino Jas, od 19 hodin
Americký historický velkofilm. Nové zpracování známého biblického příběhu. V hlavních rolích Jack Huston a Morgan Freeman.

Hudební léto na Tanvaldské kotlině 2016, Tanvald – Autokemp, od 18 hodin
4. koncert – bluegrassová
skupina Nudličky, koncert pod širým nebem, vstupné zdarma.

Koncert ZUŠ, Jablonec – kostel sv. Anny, od 17.00
Dechová sekce & hosté. Jedná se o soubor ZUŠ vedený Vladislavem Krejčíkem. Posluchačům se představí skladbami, které žáci nově nastudovali na svém prázdninovém soustředění. Zazní skladby starých i současných autorů.

Strašidla, Jablonec – Letní kino, od 20.30

SOBOTA 27. SRPNA

Běh a pochod Tanvald – Spálov, Tanvald – nádraží, start 9.45 a 10.00
16. ročník amatérského dálkového běhu a 15. ročník dálkového pochodu v délce 18,6 km. Prezentace: na vlakovém nádraží prezentace účastníků pochodu i běhu od 8:30 do 9:45. Trasa trati je značena na silnicích oranžovým sprejem a na lesních stezkách pentlemi, dále přes Popelnice, Svárov, Velké Hamry, Plavy, Lhotku, zámek Návarov, Jesenný, Bohuňovsko, závěr údolím Kamenice po červené turistické značce až do Spálova. Cíl v prostoru mezi zastávkou ČD a restaurací „Na Spálově".

Strašidla, Tanvald – Kino Jas, od 17 hodin
Nová česká rodinná komedie Zdeňka Trošky. Veselý příběh rodiny hejkala Huga a jeho podivných kamarádů. V hlavních rolích Jiří Dvořák, Tereza Kostková a Vladimír Polívka.

Ben Hur, Tanvald – Kino Jas, od 19 hodin
Americký historický velkofilm. Nové zpracování známého biblického příběhu. V hlavních rolích Jack Huston a Morgan Freeman.

Divadelní spolek J. K. Tyl Josefův Důl zve své příznivce na reprízu detektivní komedie anglického dramatika Jacka Popplewella Paní Piperová zasahuje. Představení se koná v sobotu 27. 8. 2016 v divadle v Josefově Dole, začátek představení je v 19.30. Hodinu před představením v předsálí divadla zahraje k poslechu Jiří Řeřicha.

Festival Zavírák Mezivrchy 2016, Lomnice nad Popelkou – městské koupaliště, od 13 hodin
Poslední hudební festival pod širým nebem mikroregionu Mezivrchy. 6. ročník. Zahrají neo Mr. Day, Majcheros, Outlet Fiction, Diphteria, Crusher, Funk Corporation, Bezpatyboty, Selhání Systému, Disgraced Life a F.A.King. Zdarma.

Dětské odpoledne ve SmržovceDva měsíce volna utekly jako voda a znovu pro děti nastává čas, kdy se vrátí do škol a školek. Pro rodiče jistě vítaná věc, pro jejich ratolesti už méně oblíbená doba.

I proto se jim jí snaží v jednotlivých městech zpříjemnit a během posledního srpnového víkendu proběhne na Jablonecku řada akcí se společným názvem Loučení s prázdninami.

Stejně tomu bude znovu i ve střední Smržovce, kde sdružení Malé Polsko přichystalo zábavu na celé odpoledne. U ovečkového betlému na rozhraní ulic Občanská a Vřesová, začne zábava ve 15 hodin. Odstartuje ji pohádka Zubatá story, kterou si pro děti připravili ochotníci z Divadelního spolku Vojan Desná – Mladá haluz a Lučanského spolku divadelního.
Jde o rozvernou pohádkovou šou, ve které dobro zápolí se zlem. Zlo však tentokrát není prezentováno peklem, ale zubním kazem. A hlavními postavami jsou dětské zoubky, které jsou během příběhu, kde se mimo jiné také zpívá a tančí, vystavovány různým lákadlům v podobě všelijakých oblíbených dobrůtek a pochoutek.

„Od 16.30 hodin se budete moci vydat na cestu kouzelným lesem, která se ponese ve znamení tradic a zvyků. Doporučujeme sebou vzít raději i baterky," řekla Inka Urbanová, jedna z členek Malého Polska. Odpolední zábavný program následně u ovečkového betlému zakončí diskotéka a opékaní buřtů.

Oldies Party, Tanvald – autokemp, od 20.00
Tradiční letní akce. Počasí bude ideální, grily, výčepy i bary jsou připravené a spousta muziky 60. – 90. let.

Rozloučení s prázdninami, Příchovice – Turnovská chata, od 15 hodin
Divadelní představení, výzdoba loutek, grilování a další.

Tajný život mazlíčků, Jablonec – Letní kino, od 20.30

Parním vlakem Českým rájem a První turnovské železniční loutkové divadlo, Turnovsko – železnice, od 9.07 hodin
Jízdy parního vlaku taženého turnovskou lokomotivou řady 310. Odjezd z Turnova směr Rovensko pod Troskami v 9.07 hodin (Turnov-město 9.11), příjezd do Rovenska v 9.37 hodin, odjezd v 10.27 a příjezd do Turnova v 11.00 hodin. Vlak zastavuje ve všech zastávkách na trase. Odpoledne jede parní vlak z Turnova do Semil a zpět. Odjezd ve 13.32 hodin, příjezd do Semil ve 14.33 hodin, odjezd v 16.09 a příjezd do Turnova v 17.06 hodin. Vlak zastavuje ve všech zastávkách na trase. K vlaku je připojen speciální divadelní vagon, ve kterém v zastávkách na trase hraje pro děti představení Červená karkulka LS Na Židli Turnov (hraje se v Rovensku pod Troskami, Turnově a v Semilech). Podrobné informace najdete na www.3100134.cz.

Vážně i nevážně za hudbou, Bedřichov – kostel sv. Antonína Paduánského, od 19 hodin
Komorní orchestr Classicis.

Pouťový den, Pelešany – hřiště, od 10 hodin
Pouťové atrakce, střelnice, houpačky, bohaté občerstvení. Zve SDH Pelešany.

Hradozámecká noc, Valdštejn – hrad, od 13 hodin
H9 – mužský nonet ze Smíšeného sboru Jizerka. Večer loučení s létem. Přijďte a nechte se vtáhnout do dějin hradu! Budete představeni nejdůležitějším majitelům hradu v podání Divadýlka na dlani, chvíle mezi prohlídkami zpestří skupina The Wings s tanci 19. století. Program: 20.00 The Wings, 20.20 a 20.40 hodin – prohlídky hradu, 21.00 The Wings, 21.20 prohlídka hradu a 22.15 hodin fire show. Vstupné 80 (50) Kč. Na cestu zpět je doporučena baterka, prohlídku hradu si rezervujte dopředu na tel. 739 014 104 a 733 565 254, info@hrad-valdstejn.cz.

Koncert nejlepších žáků ZUŠ Turnov, Hrubá Skála – zámek – Kostel sv. Josefa, od 16.30
Vstupné 50 Kč. Pořádá Spolek rodáků a přátel Turnova.

Bob Dylan – Time out of Mind, Turnov – před KC Střelnice, od 19.30
Poslechový večer. Třicáté (!) studiové album slavného amerického písničkáře.

Sejšn na konci prázdnin, Rovensko pod Troskami – fotbalové hřiště, od 19 hodin
Hraje mimo jiné i Rouden Band.

Hradozámecká noc, Hrubý Rohozec – zámek, od 20 do 23 hodin
Oblíbené hrané noční prohlídky. Doporučujeme rezervaci, více na www.hruby-rohozec.eu. V průběhu dne v rámci prohlídek malé varhanní koncerty radka Rejška.

Benefiční metalový koncert, Trosky – hrad, od 18 do 23 hodin
Vystoupí čtyři kapely. Více na www.hrad-trosky.eu.

Open air s párou! Summer jam v depu 2016, Turnov – staré lokomotivní depo, od 19 hodin
Zahrají kapely: Lety mimo, Ovčie Kiahne a Snap Call. Odvoz parním vlakem z hlavního nádraží Turnov v 19.00 hodin, možnost prohlídky bývalého depa. Vstupné 100 Kč, v případě deště se akce přesune dovnitř depa.

Country večer, Smržovka – před Parkhotelem, 18.00
Pod širým nebem s kapelou Depozit. Vstupné dobrovolné.

Řemeslné loučení s prázdninami, Železný Brod – hasičské hřiště, od 10 do 16 hodin
Pro děti připravena možnost vyzkouzšet si řemesla na připravené stezce. Za symbolický obnos si výrobky mohou i odnést. Paní s kolovrátkem, plstění, drátkování a další.

III. Slavnosti Černé Studnice, rozhledna, od 14.00
Volupsije open air. V průběhu odpoledne vystoupí hosté Nudličky. Už od 10 dětský program, stánky s občerstvením, regionální produkty. Bádání a úkoly pro nejmenší turity. Parkování zajištěno na louce pod kopcem. Vstupné 50 korun, děti zdarma.

Dětský den U hrocha, Horní Maxov – na dětském hřišti, od 13.00
S živou kapelou. Skákací hrad, střelba ze vzduchovky, projížďky na koních, soutěže o ceny, táborák a grilování.

NEDĚLE 28. SRPNA

Loukáři dětem, Dolánky u Turniova – Dlaskův statek, od v 11.00, 13.00 a v 15.00 hodin
O slepičce kropenaté, hraje LS Na Židli Turnov.

Buchty a klobásy, Jablonec – Letní kino, od 20.30

Kratochvíl – Ackerman – Zangi, Jablonec – Tyršovy sady, od 15 hodin
Toto trio stojí v centru pražské jazzové scény přes 25 let. Jedinečný zvuk kombinuje prvky tří domovských národů se surovou energií jazzové improvizace a úžasnou sehraností. Něžné melodické pasáže se zde střídají s vysoce energickými, spletitými rytmy. Martin Kratochvíl byl první muzikant, co přivedl v sedmdesátých letech jazzrock za železnou oponu a jeho kapela Jazz Q stále přitahuje velké množství fanoušků. Tony Ackerman se naučil všechny současné styly folku a blues ještě jako mladý chlapec v Bostonu a pak se zdokonaloval během několikaletého studia hry na klasickou kytaru. Imram Musa Zangi hraje na vlastní soupravu obsahující conga, bonga a celou škálu malých bicích nástrojů, které propůjčují nejen rytmus, ale i celé spektrum zvukových, etnických barev.

Veselá Trojka, Sedmihorky u Turnova – areál Motelu Even, od 17.30
Poslední letošní akce hudebního a divadelního Sedmihorského léta – koncert Veselé Trojky Pavla Kršky – zahraje na notu především milovníkům lidové písně. Tři dlouholetí kamarádi z Černé Hory – Pavel Krška (heligonka), Miroslav Hrdlička (klávesy) a Jaromír Kozelek (akordeon) celý život hráli muziku pro široké vrstvy posluchačů. Nyní se dostali do důchodového věku a tak tvoří a hrají pro všechny, kteří si rádi poslechnou českou lidovou písničku. Hlavní náplní je skládání vlastních písní s důrazem na pěkný text. Veselá trojka je známá především z TV Šlágr, kde patří mezi nejhranější a nejoblíbenější kapely. Koncertují nejen v České republice, ale i na Slovensku.

PONDĚLÍ 29. SRPNA

Pouť ke kapli s. Jana Křtitele, Lomnice nad Popelkou – hřbitov, od 18 hodin
Pořádá Římskokatolická církev Lomnice n. Pop.

Strašidla, Jablonec – Letní kino, od 20.15

ÚTERÝ 30. SRPNA

Audience s Albrechtem z Valdštejna, Valdštejn – hrad, každou celou hodinu od 13.00 do 16.00 hodin

Tajný život mazlíčků, Jablonec – Letní kino, od 20.15

KAM ZA SPORTEM

Fotbal:
Juniorská liga: pondělí 29.8. v 11 hodin: FK Jablonec – Bohemians 1905 – stadion v Břízkách.
Krajský přebor: sobota 27.8. v 10.15 hodin: Mšeno – Višňová. Ve 14 hodin: Železný Brod – Česká Lípa, v 17 hodin: Velké Hamry – Lomnice n. Pop.
I.A třída: sobota 27.8. 17 hodin: Desná – Cvikov
I.B třída – východ: sobota 27.8. ve 14 hodin: Kokonín – Smržovka (hraje se na
Rádle), v 17 hodin: Držkov – Libštát, Pěnčín – Horní Branná, Harrachov – Lučany, neděle 28.8. v 17 hodin: Plavy – Jablonec n. J.
I.B třída – západ: sobota 27.8. v 17 hodin: Jenišovice – Hodkovice, neděle 28.8. v 17 hodin: Mšeno B – Holany Okresní přebor: sobota 27.8. v 17 hodin: Janov – Zásada, Smržovka B – Železný Brod B, Nová Ves – Josefův Důl, Rychnov – Plavy B, neděle 28.8. v 17 hodin: Malá Skála – Tanvald, Držkov B – Hodkovice B, Radčice – Mšeno C

Florbal:
Turnaj: sobota 27.8. v 9 hodin: Florbalový turnaj Svijany challenge cup
2016 – MSH – U přehrady

Přespolní běh:
Veřejnost: sobota 27.8. v 10 hodin: 16. ročník běhu a 15. ročník pochodu Tanvald – Spálov (18,6 km) – start na vlakovém nádraží v Tanvaldě – pořádají České Dráhy a.s.

Saně:
Mistrovství ČR: sobota 27.8. – neděle 28.8. vždy v 9 hodin: Mezinárodní mistrovství ČR v jízdě na kolečkových saních – sáňkařská dráha Smržovka

Volejbal:
Přátelsky: pátek 27.8. v 18 hodin: Česká republika – Švédsko – mezistátní utkání mužů – MSH, U přehrady, vstupné zdarma