STŘEDA 14. ZÁŘÍ

Buchty a klobásy, Kino Junior, Jablonec n. N., 18:00 hodin
První mládeži nepřístupný počítačem animovaný film vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci. Jejich představa toho, co se stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket se totiž nemusí shodovat se skutečnou realitou. Roztomilý příběh o jídle ale nečekejte. Tato parodie na rodinné animáky není určena pro děti! V originálním znění: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz, Edward Norton, Salma Hayek a další.

Buchty a klobásy, Kino Junior, Jablonec n. N., 18:00 hodin
Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer (Hugh Grant), který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, čelí obtížné výzvě…

Zloději zelených koní, Kino JAS Járy Cimrmana, Tanvald, 19:00 hodin
Nové české drama na motivy románu Jiřího Hájíčka. Nikdy nevíš, co vyhrabeš. V hlavních rolích Pavel Liška, Jenovéfa Boková a Bolek Polívka. Před filmem bude uveden krátký animovaný předfilm Strom.

Ryan McGarvey (USA), Klub Na Rampě, Jablonec n. N., 20 hodin
Po třech letech neustálého cestování se do Jablonce opět vrací Ryan McGarvey, který je na nejlepší cestě stát se hvězdou na blues – rockovém nebi. I přes relativně nízký věk získal řadu ocenění, mezi jiným i vítězství v prestižním Crossroads pořádaným Erickem Claptonem či 1. místo v kategorii „Nejlepší kytarista" v anketě European Blues Awards v roce 2014.

ČTVRTEK 15. ZÁŘÍ

Pražské stavby architekta Josefa Zascheho, kostel sv. Anny, Jablonec n. N., 16:30 hodin
Přednáška historika architektury Zdeňka Lukeše, který má k Jablonci blízký vztah, protože zde už několikrát přednášel. Dlouhodobě se věnuje popularizaci opomíjených staveb a jejich autorů. Jako jeden z prvních teoretiků uveřejnil texty o díle Josefa Zascheho. Tématu toho architekta bude věnována i čtvrteční přednáška, zaměřena na jeho pražské stavby. Hovořit se bude také o jeho spolupráci se sochařem Franzem Metznerem. Přednášku pořádá Městská galerie MY v kostele svaté Anny. Od 18 hodin bude navíc navíc v Městské galerii MY (Dům Jany a Josefa V. Scheybalových – naproti kostelu sv. Anny) zahájena výstava Příběh kostela a kašny.

Po rekonstrukci topné soustavy se divákům znovu otevírá Kino Radnice, které bylo mimo provoz od 25. srpna. „Ve čtvrtek 15.9. se můžete těšit na projekce hned dvou premiérových titulů," navnadila filmové fanoušky Kateřina Nermuťová, zástupkyně vedoucí jabloneckých kin.

Dítě Bridget Jonesové, Kino Radnice, Jablonec n. N., 17:15 hodin
Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Trochu povyrostla, stala se z ní úspěšná televizní produkční, vydělává dost peněz, líp vypadá a ještě líp se obléká, ale je to pořád ta samá Bridget, která přitahuje maléry jako magnet. Jak název třetího dílu napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství… V hlavních rolích Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson, Jim Broadbent a další.

Prázdniny v Provence, Kino Radnice, Jablonec n. N., 20:00 hodin
Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin v komedii s letní atmosférou a s francouzskou vůní. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich.

Tanvaldský vyhlídkový okruh je nádhernou turistickou trasou, která nabízí krásné výhledy nejen na samotné město Tanvald, ale i jeho okolí. Fotografové, jenž se po jeho cestě vydají obdivovat krásy přírody, se navíc mohou pochlubit svými nejkrásnějšími scenériemi. Středisko volného času v Tanvaldě totiž vyhlásilo soutěž zaměřenou na snímky pořízené z vyhlídkového okruhu. Soutěž je rozdělena do třech kategorií (děti do 15 let, mládež do 20 let, dospělí). Své fotografie ve vysokém rozlišení můžete do 30.10.2016 posílat na e-mail ddmtnv@iol.cz, případně je přinést osobně do Střediska volného času na SD kartě, případně flash disku. Nejkrásnější snímky následně ozdobí kalendář pro rok 2017. Oceněni budou i vítězové jednotlivých kategorií.