PÁTEK 21. ŘÍJNA

Laco Deczi, Kacanovy – Kulturní dům, od 19 hodin
Koncert legendárního trumpetisty a jeho přátel.

Jiří Mucha: Carpe Diem!, Liberec – F. X. Šaldy, 19.00
Kabaret o kontroverzním spisovateli, synovi slavného malíře.

Křest CD kapely Nautica, Jablonec – Střelnice, od 19 hodin
Pokřtí svou druhou řadovou desku. Kromě samotného koncertu kapely se můžete těšit na řadu hostů, např. na spřízněnou kapelu ERIDU, úspěšného mladého písničkáře Michala Horáka, nebo afterparty v podobě rockotéky.

Krásy Českého ráje – o přírodě a životě v Českém ráji, Dolánky u Turnova - Dům přírody Českého ráje, od 17.00
Přednáška. Předpokládaný konec 19.00. Vhodné pro dospělé a děti od druhého stupně ZŠ

Den stromů, Jablonec – Ekocentrum (areál Eurocentra, pavilon S1), od 8 do 17 hodin
Na děti i dospělé čeká mnoho zajímavého ze života stromů, přijďte se aktivně seznámit se životem stromů, jejich plody nebo si vyrobit dřevěnou placičku s razítkem! Od 8 do 12 hodin zadáno pro školy, odpoledne přivítají širokou veřejnost.
„Den stromů se začal slavit v polovině 19. století v USA v Nebrasce. Tamější krajina byla před 150 lety popisována jako krajina bez stromů. Až jeden z prvních osadníků v této oblasti, J. Sterling Morton, začal v okolí svého domu pěstovat různé druhy dřevin a květin. Povoláním byl novinář a vydavatel prvních novin v tomto americkém státě. A právě noviny využil k tomu, aby svým spoluobčanům vysvětlil, že stromy zastavují větrnou erozi půdy a poskytují stín před pálícím sluncem. Svým nadšením dokázal strhnout velké množství lidí a zrodil se tak The Arbor Day," uvádějí zajímavou historii svátku internetové stránky www.prazskestromy.cz.

Poslední trik Georgese Méliese, Semily – KC Golf, od 10 hodin
Fascinující životní příběh největšího filmového kouzelníka všech dob je příběhem, u kterého se budete smát, žasnout, necháte se překvapovat a přitom jsou okolnosti až mrazivě jednoduché, stále aktuální a podstatné. Úžasná divadelně-filmová groteska Divadla Drak z Hradce Králové je poctou filmu, kouzlům, eskamotérům, snílkům.

Kabaret de Sade (Depresivní děti touží po penězích), Jablonec – bývalé Městské lázně, 20.00
Divadlo pro odolnější diváky, i tak by šla popsat hra Kabaret de Sade! Ti z vás, kteří rádi experimentují s novými formami, by si představení rozhodně neměli nechat ujít. Kabaretní program je nevhodný pro kardiaky, epileptiky, konzervativce, klaustrofobiky, na který ale jinak můžou dorazit všichni. Budou překročeny dosavadní hranice performativního umění (možná), půjde o moč a tělesné sekrety (to skoro určitě), někdo si odnese spoustu krásných cen (pokud někdo vyhraje)…

Strakonický dudák, Turnov – Městské divadlo, od 19.30 hodin
Tuhle divadelní klasiku ve svěžím nastudování s hudbou Jaroslava Krčka zahraje v turnovském divadle Divadelní spolek J. K. Tyl z Lomnice nad Popelkou.

Purgatio – středověká a renesanční inspirace Dantovou Božskou komedií, Jablonec – kostel sv. Anny, od 19 hodin
Tenor, baryton a recitace.

Já, kocour, Tanvald – Kino Jas, 17.00
Americká rodinná komedie od režiséra filmové trilogie Muži v černém. Co všechno se stane, když se úspěšný boháč promění v kočku. V hlavních rolích Kevin Spacey, Jennifer Garner a Christopher Walken.

6. Podzimní zábava „pohádková", Tanvald – Sportovní hala Výšina, od 20 hodin
Zahraje skupina Koneckonců, pořádá TJ Seba Tanvald.

Bezva ženská na krku, Tanvald – Kino Jas, 19.00
Nová česká komedie od tvůrců komedie Ženy v pokušení. Film o lásce, která lidem může pomoci. V hlavních rolích Ondřej Vetchý, Petra Hřebíčková a Miroslav Táborský.

Bezva ženská na krku, Železný Brod – KC Kino, 19.30
Elišku na prahu čtyřicítky požádal manžel o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé vesničce. Rázovitý starosta ji nastěhuje do jednoho domu s nerudným Božíčkem, který s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček je hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit…

Vzpomínky na události války roku 1866 na Turnovsku, Hruštice – hřbitov, 18.00
Vzpomínková akce u příležitosti 150. výročí bitvy u Turnova L.P. 1866. Sraz u brány hřbitova u kostela svatého Matěje na Hruštici.
Sváteční promluva. Petr Lazurko, Komitét pro udržování památek z roku 1866, a Oldřich Bězděčík, farář Československé církve husitské v Turnově. Čestná stráž: členové Kadetní setniny jičínského pěšího pluku č. 74.

Filip V korintu, Železný Brod – MC Korint, 21.00
Mladoboleslavští Seven jsou u nás v obci mimořádně oblíbení, tak Vás jistě bude zajímat znovuobnovený projekt Filip, ve kterém působí sevenčané v čele s Filipem Šubrem a jeho novými i staršími autorskými pop rockovými songy. Jako podpora a před/zakapely vystoupí poprockový Manu z České Lípy, funk rockový praháci Clox! a turnovští rockandrollisté Snap Call.

Salsa tančírna s open class, Jablonec – Klub Na Rampě, od 19.00
Salsa tančírna pod vedením Martina Rejmana (19-23 hod.). Latinskoamerické tance salsa a bachata si může zatančit každý!

Nebe + Mirai – Zajedenprovaztour.cz, Vratislavice KC 101010, od 20.00
Kapely Nebe a Mirai nejsou na hudební scéně žádnými nováčky. Mají za sebou nespočet živých vystoupení, zkušenosti z velkých i menších pódií, řadu úspěšných singlů, které se několikrát probojovaly na přední příčky hitparád či milionová zhlédnutí videoklipů na YouTube.

Kubo a kouzelný meč, Jablonec – Kino Junior, 15.00

Dítě Bridget Jonesové, Jablonec – Kino Junior, 17.15

Ostravak Ostravski, Jablonec – Kino Junior, 20.00

Devátý život Louise Draxe, Jablonec – Kino Junior, 22.00

SOBOTA 22. ŘÍJNA

Pole Warriors sport 2016, Vratislavice KC 101010, od 20.00
Kdo je na Liberecku nejlepší v pole sport? Druhý ročník sportovní soutěže v pole dance pro Liberecký kraj s novou dětskou kategorií Juniors.

Muž sedmi sester, Malá Skála – sokolovna, 19.30
Divadelní spolek J. K. Tyl Lomnice n. P. zahraje divadelní grotesku Muž sedmi sester podle stejnojmenné novely Jaroslava Havlíčka. Akci pořádá TJ Sokol Malá Skála. Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Pro opravdového muže není nic nemožné! Parta mladých recesistů se předhání ve vymýšlení šíleností. Jeden z nich chce dokázat nemožné – svést během sedmi dnů sedm sester, členek neskutečné rodinné kapely, hlídaných posedlou matkou.

Oldies Party, Kozákov – Riegrova chata, od 21.00
Moderátor a diskžokej Zdeněk Vranovský.

Captain America: občanská válka, Lomnice – Městské kino, 17.00 a 20.00

Trampoty čertíka Culínka, Turnov – Městské divadlo od 10.00 hodin
Představení z cyklu „Mámo, táto, pojďte se mnou do divadla!"

Tvoříme z modelovací hmoty, Dolánky u Turnova - Dům přírody Českého ráje, od 10 do 16 hodin
Tvoření je vhodné pro děti i dospělé všech věkových kategorií. Vstupné na tyto akce je zdarma, platí se jen použitý materiál.

Hallowen, Janov n. N. – Královka, od 14.30
Zvýšená aktivita všech strašidel, hrůzostrašných příšer, čarodějnic a čarodějů, upírů a zombíků v okolí rozhledny Královky. Připraven strašidelný výstup na věž, strašidelná stezka aneb Kdo se bojí, nesmí do lesa (pro děti a rodiče), dlabání dýní (k prodeji na místě, nářadí s sebou), soutěž o nejlepší kostým, taneční rej masek, divadlo, občerstvení a táborák.

Lichožrouti, Jablonec – Kino Junior, 15.00

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Jablonec – Kino Junior, 17.15

Don Giovanni, Jablonec – Kino Radnice, 18.45

Bezva ženská na krku, Jablonec – Kino Junior, 20.00

Dívka ve vlaku, Jablonec – Kino Junior, 22.00

Skřivánek slaví 30 let, Jablonec – Městské dívadlo, od 16 hodin
Účinkuje Dětský pěvecký sbor Skřivánek a hosté: Stanislava Jirků (operní pěvkyně a sólistka Národního divadla), DPS Vrabčáci, DPS Berušky z Liberce, Taneční studio Image Jablonec n/n, kouzelník Aleš Březina a bývalí zpěváci sboru. Klavírní doprovod: Romana Halamová.

Jabkobranní, Železný Brod – Běliště, od 14.00 hodin
Můžete se těšit na soutěže s jablíčky, výstavu jablek, soutěž o nejdelší slupku a další. Vyzkoušíte si, jak se moštuje jablečný mošt.
Pro tento den vyhlašujeme soutěž o nejlepší jablečný štrúdl a jablko na všechny způsoby. Pokud rádi pečete, vaříte a experimentujete, přineste svůj jablečný výrobek do 16 hodin na Běliště. Vyhrát můžete zajímavou cenu anebo si ochutnat, kdo co, upekl jiného.

Lichožrouti, Železný Brod – KC Kino, 15.00
Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Na ploše dobrodružného příběhu dvou znepřátelených lichožroutských gangů je vykreslen svět podobný lidskému, nenásilně a s humorem vlastním spisovateli a básníkovi Pavlu Šrutovi, spoluautorovi scénáře a autorovi předlohy.

Jack Reacher: Nevracej se, Železný Brod – KC Kino, 19.30
Drsnějších detektivů po světě moc nechodí. Jack Reacher má navíc pod kůží vojenský dril, pronikavý intelekt a schopnost z kohokoliv cokoliv vymlátit. Nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové ze špionáže…

Jarret & Buty, Liberec – Lidové sady, 19.00
Odhalení nového CD skupiny Jarret Soulásky a samolásky, s hosty z nedaleké Ostravy.

Já, kocour, Tanvald – Kino Jas, 17.00

Bezva ženská na krku, Tanvald – Kino Jas, 19.00

NEDĚLE 23. ŘÍJNA

Lordi, Vratislavice KC 101010, od 19.30
Skandální salonní komedie o třech rozpustilých slovenských Lordech, kteří si v Londýně rozdělují dámy a za sexuální zážitky s nimi si nadělují červené a černé body. Jednoho večera však poruší svá pravidla a dojde ke katastrofě…

Tah dámou aneb Napřed trochu vína, Maršovice - sokolovna, od 17 hodin
V budově OÚ Maršovice vystoupí tanvaldský Divadelní spolek E. F. Buriana s komedií na námět Miroslava Horníčka Tah dámou aneb Napřed trochu vína – komedie o dvou pošetilcích, kteří nechtěli ukončit válečné zápolení, dokud se do hry nevložily moudré ženy.

Filmbrunch, Jablonec – Kino Junior, 10.30

Toni Erdmann, Jablonec – Kino Junior, 12.00

Lichožrouti, Jablonec – Kino Junior, 15.30

Bezva ženská na krku, Jablonec – Kino Junior, 17.30

Inferno, Jablonec – Kino Junior, 20.00

O šípkové Růžence, Jablonec – Městské divadlo, od 15 hodin
Nové výpravné muzikálové zpracování klasické pohádky hraje Divadelní společnost Julie Jurištové.

Auto-moto-burza, Držkov – u sokolovny, od 7.00