Ve středu 10. prosince se v jabloneckém kině Radnice uskuteční další filmový maraton, který ocení především milovníci fantasy říše spisovatele J.R.R. Tolkiena.

Trilogie Hobit odstartuje prvním dílem s podtitulem Neočekávaná cesta, následovat bude Šmakova dračí poušť a minutu po půlnoci bude spuštěna premiéra závěrečného dílu Bitva pěti armád. Po skončení závěrečného filmu bude na diváky čekat autobus, který se vydá na noční okružní jízdu po Jablonci.

Vstupenky na kompletní trilogii nebo pouze jednotlivé díly lze zakoupit na pokladnách jabloneckých kin nebo v recepci Eurocentra. Online rezervace není možná.

Autobus zdarma

„Půlnoční premiéry jsou vzácné a přáním jabloneckých kin je, aby si je diváci, co nejvíce užili," vysvětlila Kateřina Nermuťová ze Střediska kin. Proto zajistili autobus, který se vydá na noční okružní jízdu a přiblíží diváky, co nejblíže k jejich domovům.

Autobus je zdarma a přistaví jej po konci filmu ve 2.30 (čtvrtek) na zastávku MHD Kino Radnice (naproti vchodu do kina), odjezd bude stanoven na základě pokynu uvaděčů, cca 10 15 minut po konci filmu.

Trasa okružní jízdy: Rýnovická, Želivského, Mšeno, Jablonecké Paseky, sídliště Šumava, Kamenná, Vrkoslavice, Kokonín, Pražská.