Kino Radnice Jablonec: 5. březen Soukromý vesmír, 18.00. Dějiny rodiny Kettnerových zaznamenala Helena Třeštíková ve svém zatím nejdelším časosběrném projektu, který natáčela 37 let.

Kino Radnice Jablonec: 5. března Nebezpečná metoda, 20.00. K. Knightley jako krásná pacientka a příčina konfliktu mezi S. Freudem (V. Mortensen) a C. Gustavem Jungem (M. Fassbender).

Kino Radnice Jablonec: 6. a 7. března Můj týden s Marilyn, 17.30. Životopisný film nabízí neobvykle intimní pohled na hollywoodskou ikonu a její spontánní emotivní vztah s mladým mužem, který jí rozuměl víc než kdokoliv jiný…

Kino Radnice Jablonec: 6. březen Poupata, 20.00. Film vypráví o těžké zkoušce rodiny, žijící v kraji drsných pravidel. Syrové sociální drama postihuje svět zoufalých vztahů a charakterů, toužících se vymanit z osudově daného prostředí a uskutečnit svůj sen o normálním životě. V hl. rolích V. Javorský, M. Šoposká, M. Pikus a další.

Kino Radnice Jablonec: 7. březen Láska je láska, 20.00. V kome­diálním příběhu o nejkrásnějším lidském citu napříč generacemi hrají P. Nárožný, E. Balzerová, O. Vetchý, S. Stašová a další.

Kino Radnice Jablonec: 8. březen Hugo a jeho velký objev (3D), 17.30. Fascinující rodinné dobrodružství malého kluka z tajemného nádraží 30. let minulého století je jedním z nejsilnějších filmových zážitků za posledních pár let v režii legendárního M. Scorsese. A když o nějakém filmu řekne režisér Avataru J. Cameron, že lepší 3D dosud v kině neviděl, nejedná se o jen tak ledajaký kompliment…

Kino Radnice Jablonec: 8. březen Mezi vlky, 20.00. V mrazivých horách Aljašky se odehrává poutavé dobrodružství skupiny mužů, kteří se v boji o život musí postavit krutému mrazu a krvelačným lesním bestiím. S přibývajícím časem a vyčerpáním se jejich šance na přežití stále více vzdaluje. V hl. roli Liam Neeson.

Kino Junior Jablonec: 8. březen Červené střevíčky, 19.00. Ve svém žánru nepřekonaný film z baletního prostředí o zhoubné rivalitě „umění versus život“ – britská filmová klasika z roku 1948 v režii Michaela Powella a Emerica Pressburgera.

Kino Železný Brod: 6. března Krtek filmová hvězda, 9.45. Pět animovaných pohádek, které pojí jedna hlavní postavička – krteček. Těšit se můžete např. na tuto pohádku – Filmové studio si pozve Krtečka na natáčení jeho příběhů. Postupně dostávají role i jeho přátelé, kteří pak všichni jdou do kina na premiéru jednoho z dílů. Kam až Krtečka sláva za herectví donese a jestli si ji nenechá stoupnout do hlavy, nám ukáže tento díl.

Kino Železný Brod: 3. března Expediční kamera, 19.30. Celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě a extrémních zážitcích i sportech. Během promítání projedeme celý svět – vystoupíme na nejvyšší pobřežní útes na světě v Grónsku a sólově sjedeme řeku Kongo na kanoi. Při promítání unikátního snímku o expedici v Tibetu možná uroníme i slzu jako drsní horolezci. Přehlídka unikátních snímků, z nichž mnohé získaly ocenění na mezinárodních festivalech, potěší nejen horolezce a dobrodruhy, ale i cestovatele či milovníky přírody. Uvidíte filmy, které natočili sami účastníci expedic. Jsou o horolezectví, dobrodružství, kamarádství a překonávání různých překážek. Budete svědky nejen krásných přírodních scenérií, ale i scén plných emocí a momentů, kdy jde o život.

Kino Železný Brod: 8. března Johny English se vrací, 19.30. Kdo zachrání Její veličenstvo britskou královnu, když agent 007 James Bond zrovna leží u ledu? Jeden muž už před lety dokázal, že je na něj spolehnutí a že raději Britské ostrovy zbourá, než by je vydal nepříteli všanc. Jmenuje se Johnny English, nosí tvář Rowana Atkinsona, alias Mr. Beana, disponuje mimořádným rejstříkem grimas a silným magnetem na katastrofy všeho druhu. Po poslední takové „nehodě“ se více méně dobrovolně uchýlil do tibetského kláštera, kde kromě vnitřního míru hledá esprit pravého bojovníka. Až tady si ho najdou mateřské tajné služby, které se právě řítí do kolosálního průšvihu. Na oficiální návštěvu Velké Británie se chystá čínský premiér, pro kterého má jít podle zaručených informací o úplně poslední cestu v jeho životě, nepočítáme-li tu na hřbitov. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová (Gillian Anderson), nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, kteří jsou do plánovaného atentátu zapojení, vsadí vše na jednu kartu – na Johnnyho Englishe. Ten po návratu z azylu zjišťuje, že se doba radikálně změnila. Šéfuje mu ženská bez smyslu pro humor, která odmítá tolerovat jakékoliv výstřelky, a proto mu pořídí dozor v podobě urputného agentského zelenáče, agenta Tuckera (Daniel Kaluuya). Pracovní negativa naštěstí vyvažuje krásná psycholožka Kate Sumner (Rosamund Pike), do jejíhož dobývání se English pustí s vervou sobě vlastní. Stejně vehementně se vydá po stopách organizátorů globálního spiknutí proti čínskému premiérovi, zcela v souladu s osobním mottem: „Katastrofy lze tolerovat, neúspěch nikoliv.“ Hrají: Rowan Atkinson, Dominic West, Gillian Anderson, Rosamund Pike, Mark Ivanir, Togo Igawa, Richard Schiff, Burn Gorman, Ben Miller, Tim McInnerny, Chris Mansfield, Daniel Kaluuya.

Kino Jas Tanvald: 7. března Žena v černém, 19.00. Britský historický duchařský thriller. Staré sídlo v odlehlé vesnici skrývá znepokojivé tajemství. V hlavní roli Daniel Radcliffe (Harry Potter).