Letošní program Skleněného městečka vsadil na rozmanitost, a to i za vydatné podpory polských partnerů, partnerské obce Olszyna a města Jelenia Góra. Jelenohorský Art Glass Festival se stal v tomto roce díky projektu Sklo nezná hranic partnerskou slavností Skleněnému městečku. Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa.Polsko bude v hudbě zastupovat dechová hudba Orkiestra Reprezentacyjna Miasta I Gminy Olszyna, Finezja instrumentální septet, kterou tvoří studenti střední umělecké školy z Jelení Hory a rocková skupina CoEra Jelenia Góra.

Odpolední sobotní program vyplní vynikající liberecký Big´O´Band, hrající nejenom klasické bigbandové skladby, ale i moderní soudobou tvorbu. Velkým lákadlem sobotního dne bude jedinečná skupina The Tap Tap, kterou tvoří převážně muzikanti se zdravotním postižením, studenti či absolventi škol pražského Jedličkova ústavu. Pod vedením kapelníka Šimona Ornesta stoupá popularita skupiny strmě vzhůru.

Večer se můžete těšit na pardubickou skupinu Vypsaná fixa se silnou fanouškovskou základnou. Základy jejich hudby najdeme v rocku, obohaceném o prvky jiných žánrů. Sobotní program zakončí skupina Těsně Vedle pop-rockovým koncertem.

Nedělní program otevře pro změnu vokálně- instrumentální skupina Muzika Rebel hrající lidové nápěvy od 16. do 19. století v dobových kostýmech. Posluchači se mohou dále těšit na známou brněnskou bluegrassovou a country kapelu Poutníci.

Program zakončí v podvečer Velký dechový orchestr Rudy Müllera.

Hudební program je proložen tanečními ukázkami, módní přehlídkou, žonglérskými vstupy, představením pro děti. Celý program Skleněného městečka naleznete nawww.sklenenemestecko.czawww.zelbrod.cz.

Nezapomeňte, že kulturní program na Malém náměstí je pouze součástí bohaté nabídky nabitého dvoudenního programu celé akce. O víkendu 14.15. září 2013 je připraveno mnoho aktivit pro malé a velké, související ve valné míře se sklářským řemeslem. To by si nikdo neměl nechat ujít. Těšíme se na všechny v Železném Brodě.

„Skleněné městečko považuji za nejlepší akci Železnobrodska, která prezentuje naše město takové jaké je jako sklářské. I přes tzv. krizi v tomto oboru zde stále zde máme desítky firem, které často úspěšně fungují, máme zde 1. českou sklářskou školu vysoké úrovně anebo sklářské muzeum pyšnící se galerií profesora Libenského a akademické sochařky Brychtové. To vše dává našemu městu výjimečnost, a tu vám o tomto víkendu chceme představit společně se spoluorganizátory sklářskou školou, Občanskou besedou a místními sklářskými firmami," doplnil starosta Železného Brodu André Jakubička.