Peneři Strýčka Homeboye (PSH) a Monkey Business se rozhodli potěšit nebo naopak naštvat své fanoušky. Spojili totiž své síly a vyráží na společné turné, na kterém udělají deset zastávek. Hned na druhé, v sobotu 10. března, odehrají dvouhodinovou show v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Koncert začíná ve 20 hodin.

„Monkey Business a PSH spolu v poslední době hodně spolupracovali a to logicky vyústilo právě ve společné turné ,“ informovala za organizátory netradičního turné Vendula Kraslová. Společné turné propojí hudební styly obou kapel.

Nejde tedy o jeden společný koncert spřízněných skupin, ale o opravdové splynutí, kdy Monkey Business nastudují repertoár Penerů a naopak. Společné základně fanoušků pak předvedou dvouhodinový koncert, kde se jejich naprosto odlišné žánry budou prolínat.

Spolupracují spolu už delší dobu

Roman Holý produkoval například track Podpantoflák a spolupracoval na songu Co bude až nebude rap. Obě věci vydali Peneři strýčka Homeboye na svém posledním albu Epilog, které vyšlo v roce 2010. Z předchozí desky Orikoule z roku 2008 má prsty v tracku Hvězdná star a v současnosti pracuje na dvou písních pro Vladimírovu druhou sólovou desku, která by měla vyjít letos na podzim.

„Matěj Ruppert je častou vokální výpomocí na deskách i živých show a Vladimir 518 na oplátku hostoval na desce Neruda,“ vysvětluje pořadatelka .

Společné turné funkových Monkey Business a hiphopové skupiny Peneři strýčka Homeboye se rýsuje jako jedna z nejzajímavějších koncertních událostí roku.

„My sami budeme hrát vlastní věci, odlišné od těch, které jsme měli v repertoáru v posledním roce. V některých písničkách se potom přeměníme v poslušnou doprovodnou skupinu.“ říká Roman Holý, kapelník Monkey Business.

Skladby Penerů budou živější

Původní skladby PSH, postavené na smyčkách a samplech, kapely slibují přetavit do živější podoby.

„Vyhrabeme kvůli tomu všechny staré elektronkové nástroje, které už léta nevozíme. Chceme jim dát trochu špinavější zvuk.“ uvedl Holý. Sami PSH turné berou jako návrat k zdravému jádru své kultury. „Vracíme se k tomu, co nám kdysi připadlo jako základ hip hopu.“ objasňuje Vladimir 518 z PSH.

Vstupenky na koncert můžete vyhrát s naším deníkem. Pokud se na vás neusměje štěstí, můžete si zakoupit vstupenky v síti Ticketstream nebo přímo na pokladně jabloneckého Eurocentra.

„Na Penerech jsem vyrostl, jejich tracky Praha, Hlasuju proti nebo Jižák jsou prostě legendární a i když už teď preferuju trošku jinou muziku, sem tam si je rád pustím a zavzpomínám. Spojení s Monkey Business mi nepřijde vůbec jako špatný nápad, znám od nich samozřejmě jen nejznámější pecky, ale na koncert se půjdu podívat,“ řekl Lukáš Novotný z Jablonce.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube