Oddíl RK Dragons Jablonec nad Nisou pořádá závody dračích lodí Jablonecký dračí den v rámci dětského dne s dračími loděmi a vodáckou tematikou.

Kromě samotných závodů dračích lodí se děti mohou těšit na závody na koloběžkách, kolech, odrážedlech, dětskou trampolínu, terénní dráhu zručnosti, minilezeckou stěnu, slaňování, opičí dráhu, projížďky na raftech, turistických i dračích lodích, minizávody na lodích pro všechny věkové kategorie, malování na obličej, jízdu na paddleboardu nebo skupinovou jízdu na megaboardu, Kvaky se svým stánkem „U vody bez nehody“.

V Masarykově základní škole v Zásadě poukázali na problém s plasty.
FOTO: V Masarykově základní škole v Zásadě poukázali na problém s plasty

V dnešní době se závody na dračích lodích stávají skvělým zdrojem zábavy, ale také možností posouvat své limity o něco výš. Závodní sezonu zahájili RK Dragons již v roce 2010, kdy se zúčastnili několika regionálních závodů a v žádném z nich nenašli přemožitele. V roce 2011 byla závodní sezona zakončena poznávacím a pro oddíl premiérovým závodem mistrovství České republiky v rámci závodů Českého poháru v Račicích. Sobotní akce u jablonecké přehrady začíná v 10 hodin a potrvá až do 17 hodiny.