Svatostánek na Bedřichově hostí koncert saxofonového kvarteta  

Bedřichov – Kostel sv. Antonína Paduánského v Bedřichově se v sobotu večer rozezní hudbou. Od 19 hodin tu koncertuje Zámecké saxofonové kvarteto ve složení: Vladimír Vlášek, soprán a alt saxofon; Josef Žemlička, tenor saxofon; Milan Červinka, alt saxofon a Roman Fojtíček, baryton saxofon. Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let ve známých českých orchestrech. Pod vedením Josefa Žemličky a garanta souboru Jaroslava Jelínka vznikl zajímavý projekt, který nabízí klasický i moderní repertoár saxofonového kvarteta.

Souboje hasičů v požárním útoku doplní tradiční hod sudem  

Jílové u Držkova – Podkozákovská liga má tuto sobotu na programu již 10 kolo. Klání se odehraje na místním hřišti v Jílovém u Držkova. Soutěž v požárním útoku mužů a žen začíná v 9 hodin prezentací družstev. A program si užijí i ti, kteří nestartují. Těšit se můžete na tradiční „sejkory“ pečené na plátě, dobroty z udírny, alko i nealko nápoje. Na tradiční doplňkovou soutěž pro všechny ani letos pořadatelé nezanevřeli, takže se můžete těšit i na „Hod sudem“. Po slavnostním nástupu startuje první tým v 10 hodin.

Pojeďte parní babičkou Českým rájem za Smolíčkem Pacholíčkem  

Český ráj – Z nádraží Turnov můžete v sobotu opět jet vlakem Českým rájem taženým parní lokomotivou řady 310 „Babička“. V době pobytu vlaku v Rovensku p. Tr., Turnově, Semilech a v Malé Skále v divadelním voze hraje lidový loutkář Jiří Polehňa pro děti představení: Smolíček Pacholíček. Podrobnosti najdete na speciálních internetových stránkách www.vlakemrajem.cz

V Tyršových sadech zahraje kapela z Chicaga nejen bluegrass  

Jablonec n. N. – Jablonecké Tyršovy sady jsou v neděli od 15 hodin dějištěm open air koncertu. Vystoupí Henhouse Prowlers. Kapela z Chicaga staví na kořenech bluegrassu a směřuje k vlastnímu charakteristickému a jedinečnému zvuku. Za jedenáct letech tvrdé práce a non-stop turné si kapela z Chicaga vybudovala solidní pověst. Její hudba staví na kořenech bluegrassu a směřuje k vlastnímu charakteristickému a jedinečnému zvuku. V repertoáru se objevují jak sklady, které to valí dopředu, tak i romantické balady, jak originální kusy, tak i tradiční písně a převzaté současné kusy. Své umění hudebníci prezentovali nejen doma.