Už v červnu tu jezdila i „pára" v podobě lokomotivy 354.7152. Parní lokomotiva „Sedma" 354.7152 jezdila i o tomto víkendu, třeba po železničním mostě přes řeku Jizeru nedaleko Kořenova, kde na ni mířily desítky objektivu při každí jízdě.

V Kořenově konaly hlavní oslavy při příležitosti 115. výročí ozubnicové trati Tanvald – Kořenov – Harrachov. Milovníci mašinek a nostalgie si tu přišli na své.

O vodu do parní krásky se postarali dobrovolní hasiči z Horního Polubného. Stejně tak přiložili své páry rukou k dílu, když bylo třeba několikatunový kolos na mostě otočit před nacouváním do výtopny, kde strávil noc. Ráno se vrací jako zvláštní parní exres do Prahy. Z Tanvaldu vyjíždí v 9.45 hodin.

Skalní hrad Valdštejn leží několik kilometrů od Turnova. Zřícenina gotického skalního hradu ze 13. století je romanticky upravená. V 18. století se stala známým poutním místem.
Velký kulturní přehled akcí na Jablonecku a Semilsku

Další akce na kořenovské trati na sebe nenechají dlouho čekat. Sobota 22. července – Zubačkou na Harrachovské slavnosti. Zvláštní vlaky na Harrachovské pivní slavnosti a Anenskou sklářskou pouť na Jizerce. Sobota 5. srpna – Modelářská sobota na Zubačce. Sobota 19. srpna – Borůvková parní sobota na Zubačce (opět pojede parní lokomotiva a to 310.0134). Sobota 23. září – Bramborové ukončení sezóny na Zubačce.

Podrobnější přehled a informace s jízdními řády najdete na www.zubacka.cz.

Koncert Krise Kristoffersona na Sychrově
Americká country legenda Kris Kristofferson koncertoval na Sychrově