Veřejné zahájení výstavy proběhne ve středu 3. prosince v 16:45 hodin v Jablonci nad Nisou v La kavárně. Výstavu se svým zpěvem rozhodl podpořit Ondřej Ruml. Návštěvníci vernisáže se tak mohou těšit i na jeho hudební vystoupení.

Fotografie budou dále k vidění v jablonecké La kavárně během celého prosince. „Fotografie nabourávají zažité představy, že lidé s handicapem mohou pracovat jen na chráněných místech a nebo nemohou pracovat vůbec," říká k výstavě ředitelka pořádající organizace Antónia Dechťarová.

Výstava s názvem „Pracuji, protože…" je tvořena dvojicemi fotografií: portrétem a dokumentární digitální kresbou. Autorem fotografií je jablonecký Tomáš Tesař (bývalý šéfredaktor Jabloneckého deníku pozn. red.), který k výstavě dodává: „Mým cílem bylo ukázat dvě roviny ze života jednotlivých aktérů. Zatímco portréty vás seznamují s jejich reálnou podobou, digitální kresba na vás má působit poněkud chaoticky a anonymně. Přesně tak, jako se na začátku „své cesty" cítí většina z těch, kterým se společnosti Rytmus Liberec snaží pomáhat s návratem do běžného života."

Hlavní činností organizace Rytmus Liberec je poskytování podpory lidem s handicapem při získání a udržení vhodného zaměstnání na otevřeném trhu práce.

O Tomáši Tesařovi

Novinář a fotograf od roku 1996 působí v českých médiích. V současné době pracuje jako obrazový redaktor týdeníku RESPEKT. Projekt www.iPhonefoto.cz založil v září 2011 nejprve jako osobní blog. O dva roky později ho změnil na magazín.