Vypsaná fiXa je opět na společném turné s Wohnouty.

„Naposledy se obě setkaly na turné V + W předloni, letos se rozhodly úspěšnou spolupráci zopakovat. Nabízejí fanouškům dvanáct koncertů napříč Českem," uvedl Pavel Turner, spolupracovník fiXy.

Od Sušice po Lípu

Turné, které začalo 31. října v Sušici, nabízí více než tříhodinovou smršť hitů od obou kapel. Každá zahraje plnohodnotný set a ve dvou hitech se protnou. Márdi (fiXa) dá s Wohnouty jejich Gastrosexuála, Matěj Homola s fiXou oblíbenou Mažoretku.

A fanoušci jsou jako diví, už první tři koncerty turné byly beznadějně vyprodané. Finále turné je 19. prosince v České Lípě, vstupenky nabízí síť Ticketstream.cz i běžné předprodeje v místě konání koncertu. Na severu Čech tedy 27. listopadu v jabloneckém Eurocentru a den poté, v sobotu 28. listopadu, v Litvínově v Attic klubu a nakonec v Lípě.

Wohnouti a Vltava

Zatímco vždy aktivní Vypsaná fiXa už chystá k vydání svěží album s texty dětí na téma slavné pohádkové knížky Malý princ, Wohnout si právě sám natočil klip „Vltavo".

„Kytarista Honza Homola usedl k počítači a naučil se animovat. Klip vznikal z větší části na notebooku cestou na koncerty," doplnila pro Deník Zdena Selingerová, spolupracovnice Wohnoutů.

„Písnička Vltava je náš odkaz na Vltavu Bedřicha Smetany, v jedné její části jsme si dokonce půjčili a upravili Smetanovu melodii. Jako legendární český skladatel zhudebnil malebnost krásné řeky, my vypíchli její nebezpečí, schopnost spláchnout vše, co jí stojí v cestě," řekli k námětu písně sami Wohnouti.

Bedřich Smetana z obrazu nevěřícně zírá na zprávy v televizi, kde povodně komentuje moderátorka Emma Smetana, když tu se navzájem zahlédnou. Ona na obrazovce, on na obraze. Ve vteřině jsou do sebe zamilovaní! Tak Smetana a Smetana vytvoří dokonalý pár, který ani běsnící voda za okny nerozdělí.

4 minuty, 6 měsíců

„Necelé čtyři minuty 3D animace mi zabraly šest měsíců práce včetně scénáře, storyboardu, výtvarného návrhu, rozhejbání postaviček i střihu. Děsně mě to bavilo!" směje se Honza Homola.