Bouralo se více, ale mrtvých je méně. Policie zveřejnila statistiky, z nichž vyplývá, že loni zahynulo na silnicích Libereckého kraje nejméně lidí od roku 2012.

„Zbytečně vyhaslo devatenáct životů, v roce 2015 zemřelo při dopravních nehodách dvacet tři osob," vypočítala mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Celkově bouralo loni v Libereckém kraji 4 086 řidičů, což bylo o 197 více než v loňském roce. Nejčastějším důvodem nehod byl podle Suchánkové nesprávný způsob jízdy (2002) a rychlá jízda (720). „Nejvíce nehod se stalo v obci a to 2 599," dodala mluvčí.

Málo překvapivá je i informace, že řidiči nejčastěji bourali v pátek, kdy také bývá na silnicích největší provoz. Loni se stalo před víkendem šest smrtelných nehod.

Nejvíce lidí zemřelo na Liberecku devět, nejméně na Jablonecku dva. Ke smrtelné nehodě došlo například loni začátkem února v Železném Brodě, kdy řidič Fiatu skončil v náhonu vodní elektrárny. „Řidič byl ve vážném stavu převezen do nemocnice, kde následující den zemřel," vysvětlila mluvčí. Další tragický případ se stal v dubnu v Pertolticích na Frýdlantsku, kdy řidič dostal v zatáčce smyk a naboural se do stromu. Přestože byl transportován vrtulníkem do nemocnice, zemřel.