K první nehodě došlo kolem půl druhé. 49letý řidič jel s 41letou spolujezdkyní na motocyklu obcí Ploužnice na Českolipsku. „Při jízdě zřejmě motocykl nezvládl a "položil" jej na bok. Po pádu stroje na vozovku utrpěl motorkář vážné zranění a byl v bezvědomí," sdělila Suchánková s tím, že jeho spolujezdkyně utrpěla rovněž zranění, z místa ji odvezla sanita. Muže transportoval vrtulník.

Zhruba po hodině se stala další nehoda v Mníšku. 33letý muž na motorce značky BMW údajně uklouzl na štěrku a v zatáčce spadl. „Utrpěl přitom lehké zranění, se kterým ho zdravotníci přepravili do nemocnice. Jeho dechová zkouška byla negativní," ujistila Suchánková. V dalších dvou případech se motorkáři srazili s automobily.

MOTORKÁŘI UTRPĚLI VÁŽNÁ ZRANĚNÍ

Nejprve se o půl čtvrté střetli v Chotovicích na Českolipsku motorkář s osobním vozem Renault Laguna. „43letá řidička osobního vozu neutrpěla žádné zranění, 26letého řidiče motorky Yamaha převážel z místa nehody s těžkým zraněním vrtulník," dodala mluvčí.

Mladá spolujezdkyně skončila také v nemocnici, údajně však s lehkým zraněním. Orientační dechová zkouška mohla být provedena na místě pouze u řidičky Renaultu, která pod vlivem alkoholu nebyla. „Motorkáři byla krev s ohledem na zranění odebrána v nemocnici," poznamenala Suchánková.

JEZDCE MUSEL TRANSPORTOVAT VRTULNÍK

Poslední sobotní nehoda se stala krátce po šestnácté hodině a opět skončila těžkým zraněním řidiče motorky. „Nehoda se stala v obci Ktová na Semilsku, kde podle všeho 60letý řidič dodávky nedal zřejmě přednost v jízdě 51letému motorkáři na Yamaze," popsala policejní mluvčí s tím, že i odsud musel vzlétnout vrtulník.

Stejně jako v předchozích případech mohla být i zde krev odebrána na místě pouze řidiči dodávky. Ani on nebyl pod vlivem. Proč a za jakých okolností k nehodám došlo, policie zatím vyšetřuje.