Na místě střetu zasahovalo šest jednotek záchranářů, pět pozemních a jedna letecká. „Čtyři pacienti měli středně těžká poranění, ty jsme transportovali na liberecké traumacentrum,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Dále ošetření zraněných prováděla Městská policie Jablonné v Podještědí a Policie ČR.

Děti nejevily žádná viditelná zranění, přesto byly též převezeny do liberecké nemocnice. Lehce zraněnou osobu přepravili záchranáři do Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa. Policie příčiny a okolnosti nehody nadále vyšetřuje. 

Nehoda byla hasičům ohlášená v 19:34 hodin a na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí.

HASIČI POSKYTLI I PSYCHOLOGICKOU POMOC

"Ihned po příjezdu hasiči vyprostili hydraulickým rozpínákem zaklíněného spolujezdce z vozidla Peugeot. Dalším zraněným se podařilo dostat mimo vozidla bez vyproštění a hasiči je soustředili dál od místa události ke krajnici, kde byli postupně ošetřováni," uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Jelikož byly mezi zraněnými také 2 děti, povolal velitel zásahu na místo psychologickou pomoc, a to jak pro účastníky, tak pro rodiče. K události tak vyjela psycholožka HZS Libereckého kraje a jeden z členů týmu posttraumatické intervenční péče (PIP).
 
„Po rozvozu raněných do nemocnic jsme likvidovali společně se správcem komunikace únik ropných produktů v celé šíři komunikace, použili jsme celkem 120 kg sorbentu. Vozidla jsme přesunuli ke krajnici, aby mohla začít fungovat doprava alespoň kyvadlově," popsal velitel zásahu Jan Přerovský ze stanice Jablonné v Podještědí.

Ilustrační foto
V Libereckém kraji je v létě až o třetinu více zraněných