Praha / Jablonečtí házenkáři prohráli úvodní duel jara, když na pražské palubovce nestačili na mladíky Dukly, kterým podlehli o jedinou branku – 21:22, po vyhraném poločase 14:10.
V Praze se hrálo dramatické utkání o dvou zcela rozdílných poločasech, které bylo k vidění v hale VG v Ruzyni. Jablonečtí házenkáři začali utkání skvěle a již v osmé minutě vedli 2:6 a vycházelo jim doslova vše na co sáhli. V průběhu dalších deseti minut se však hra začala vyrovnávat a pražští mladíci dotáhli až na rozdíl jediné branky 8:9. V té době začali Pragováci kupit technické chyby a neproměnili řadu vyložených brankových příležitostí. Přesto odskočili soupeři v poslední desetiminutovce prvního poločasu opět na rozdíl čtyř branek a o přestávce to bylo slibných 10:14.
Do druhé části utkání nastoupila obě družstva jako vyměněná. Domácí nasadili agresivní obranu, která hodně bolela, a většina Pragováků se s tím nedokázala vyrovnat. Ti totiž začali vlažně a vlastní nedisciplinovaností, vedoucí k dvojímu dvojnásobnému vyloučení, doslova nabídli domácím vyrovnání. To přišlo již v páté minutě, kdy byl stav 14:14. Následně byl ze sedmiček dvakrát úspěšný Jakubec a hosté opět vedli 14:16. Bylo to však vedení poslední, neboť poté následovala pětiminutovka neproměněných šancí a dalších technických chyb. Domácí tak v polovině II. poločasu vedli již 19:16 a pět minut před koncem 21:18. Hostům zcela “odešla” střelba.
Ve II. poločase se sporadicky prosazovali pouze Jakubec a Mrklas, ale i oni neproměnili řadu vyložených šancí včetně dvou sedmiček. Přesto se Pragovákům podařilo minutu před koncem vyrovnat na 21:21, což šlo především na vrub zlepšené obranné činnosti.
Domácí ovšem stačili ještě vstřelit vítěznou branku a za posledních dvanáct sekund hosté jen “doběhli” s míčem do domácího brankoviště, ale na účinnou střelbu již nezbyl čas. Cenné body, které měli Pragováci na dosah, tak zůstaly v Praze.
Nebylo to, žel, ani tak kvalitou domácích, jako dílem nepochopitelného selhání většiny Pragováků v útočné fázi, byť za I. poločas je bylo třeba pochválit. Házená se však hraje šedesát minut, a ty lépe využili domácí.
Sestava a branky ELP: D. Hlinka, Opata – Mrklas 7. Jakubec 5, O. Heinl 3, Dědeček a R. Hlinka po 2, Janeček a M. Vraný po 1, Sluka a Ziebiker.
Sedmičky: DU 3 (3) – ELP 7 (5), Vyloučení 5 – 5.
Rozhodčí: Vlk a Semerád.
Příští program: Sobota 8. března od 17.00 hodin v Corny městské hale v Jablonci hostí ELP ve II. lize Sokol Bělou pod Bezdězem.

Jablonečtí házenkáři byli blízko k plnému bodovému zisku na úvod sezóny. Nakonec odejeli z hlavního města bez bodu, což trenér ELP Jablonec František Dědeček nesl poměrně těžce. Po utkání mu příliš do řeči nebylo, přesto nakonec zápas s Duklou okomentoval slovy: „Tak dobře rozehrané utkání, navíc na Dukle, jsme již dlouho neměli. Musím konstatovat, že jsme po většinu prvního poločasu předváděli dobrou házenou. Co však s mými svěřenci udělal jeden nepovedeně sehraný signál z úvodu druhého poločasu a agresivní obrana soupeře, to asi dlouho nepochopím. Přestala fungovat rozehrávka, střelci nechali vyniknout domácího gólmana, Mrklas začal hrát až posledních deset minut, R. Hlinka se uchyloval k oplácení faulů a oslabil tým v nejnevhodnější době, a tak bych mohl pokračovat. Družstvo od větší prohry podrželi brankáři D. Hlinka zejména v I. poločase a Opata v závěru utkání. Nezbývá, než domácím pogratulovat k zisku bodů a přemýšlet, jak uspět příští týden doma”.