Na ostravském Mistrovství České republiky dorostu, dorostenek, juniorů a juniorek v Ostravě startovalo 655 závodníků ze 103 oddílů republiky. V průběhu mistrovství bylo překonáno šest českých rekordů. V této silné konkurenci se neztratili atleti LIAZU Jablonec. V nádherném prostředí ostravské haly se jim podařilo vybojovat celkem sedm medailí z toho byly dvě zlaté, stejný počet stříbrných a tři bronzové medaile. Podařilo se jim tak opět potvrdit ,že atleti LIAZU Jablonec patří opět mezi nejlepší v republice.
Nejúspěšnější byla juniorka Tereza Vokálová.
Ta absolvovala tři starty ve kterých získala celou sadu medailí. Mistrovství zahájila startem na své oblíbené trati 60 metrů překážek. Již v rozběhu dosáhla nejlepšího času a ten potvrdila zlepšením ve finále, kde čas 8.35 znamenal nejen zlatou medaili, ale také rekord mistrovství. Tímto dosaženým časem se přiblížila jen devět setin vteřiny k Českému rekordu Jitky Tesárkové z roku 1984. Jejím dalším závodem byl start na 60m, kde zvítězila ve druhém rozběhu v osobním rekordu 7.59 a postoupila do finále. Ve finále nestačila jen na Kateřinu Vávrovou z Uherského Hradiště a získala stříbro časem 7.61. Třetí start na 200m byl na pořadu až další den. První rozběh vyhrála za 25.27 a ve finále zaběhla 24.81 což znamenalo bronzovou medaili.
Druhé zlato pro Ladu Cermanovou
Lada potvrdila ve vrhu koulí roli favoritky. Absolvovala pět vyrovnaných pokusů ten nejdelší byl pátý a měl délku 13.83 a znamenal vítězství o necelých 80 cm.
Dorostenka Natálie Bělinová má stříbro
Medaili vybojovala v běhu na 3000m i nadějná Natálie. Je to pro ni první velká medaile dosáhla času 10:39,67. Pak přidala ještě sedmé místo na trati 1500m když dosáhla času 4:52,27.
Dva centimetry od zlata dělilo výškaře Hacuše
Dorostenec Vojtěch Tadeáš Hacuš potvrdil své umístění v průběžných tabulkách. V soutěži překonal výšku 192 cm na první pokus a výšku o dva
centimetry se mu nepodařilo zdolat .Oba jeho soupeři ji překonali a tak mu zbyla jen bronzová medaile.
Bronz pro Patricii Janů
Velkým zadostiučiněním bylo získání bronzové medaile pro Patricii Janů. Ta dokázala svou pílí a odhodlaností překonat zranění a po vyléčení se postavit na start soutěže v trojskoku dorostenek .Ve třech pokusech překonala 11 metrů a ten nejdelší byl pátý pokus ,kterým vybojovala bronz měl hodnotu 11,16.
Leona Vokálová bojovala ale medaile ji unikly o centimetry
Nadějná prvním rokem dorostenka startovala ve dvou soutěžích. Ve skoku dalekém dosáhla výkonu 554 cm, což znamenalo čtvrté místo od zisku medaile ji dělilo osm centimetrů a v trojskoku skončila pátá, když k medaili chybělo pouze šest centimetrů.
Další medaili dovezla do Jablonce Denisa Folková z AC Jablonec .
Nejprve zvítězila ve druhém rozběhu na 800m dorostenek časem 2:24,23 a postoupila do finále.  V něm  dokázala, ve vyrovnaném souboji v cílové rovince, zvítězit časem 2:15,26 a získat zlato. (ms)