Domácí tým tvoří z poloviny ještě juniorky, které hrají zároveň i nejvyšší juniorskou soutěž, extraligu. Ve vyrovnaných zápasech někdy rozhoduje o úspěchu zkušenost. A to platilo v duelu s BK Kralupy. S dalším soupeřem, s týmem Slovanu Litoměřice, si již děvčata poradila hladce.

Byly zkušenější

Bižuterie - BK Junior Kralupy n. Vlt. 62 : 74 (20:23, 41:38, 58:64)

Hostující družstvo získalo v této soutěži už hodně zkušeností. Klub bojoval dokonce i v nejvyšší soutěži. Tým tvoří stejně tak mladé a zkušenější hráčky, což taky o výsledku rozhodlo. Ve vyrovnaném poločase, kdy se Bižuterii podařilo v závěru otočit stav ve svůj prospěch, se hrál pohledný basketbal. Do druhé části vkročili lépe hosté a ujali se vedení 46:43, které záhy navýšili na 54:47. Třetí čtvrtina opět rozhodla. Šance nastala v polovině poslední čtvrtky, kdy byl stav 60:66 pro hosty. Pak došlo zřejmě k navlhnutí střelného prachu na obou stranách. Víc jak čtyři minuty skóre nepohnulo.

Zbytečná zbrklost

Právě v tomto čase mohly domácí hráčky stav srovnat, ale o střelbu se pokoušely zbytečně zbrkle právě ty Jablonecké, které měly v zápase minimální úspěšnost. Podařilo se ještě upravit na 62:66, ale závěr si už zkušenější hosté pohlídali. Důkazem bylo i to, že v posledních vteřinách tří čtvrtin vstřelili vždy důležitou trojku, a to je devět bodů.

Při lepší pozornosti v obraně tomu šlo zabránit. Oporami byly hlavně juniorky v dresu domácích, a to sestry Ješkeovy a také hlavně střelkyně Čmejrková a pivotka Klokočníková vládnoucí pod oběma koši.

Sestava a body: Čmejrková 17, Klokočníková 14, Kučerová 9, Bastlová 7, T. a K. Ješkeovy po 6, Jaceňková 3, M.a P. Hujerovy, Vacková.

Bižuterie - Slovan Litoměřice 92 : 72 (29:24, 50:36, 70:59)

Další zápas s týmem z konce tabulky byl od začátku v moci jabloneckých basketbalistek, které měly po celých zápas převahu.

Pomohla jim posila

Do souboje je posílila hostující hráčka ze Slavie Praha Tereza Motyčáková, která tentokrát střelecky nezářila, ale zkušenostmi pomohla.

Ve druhém poločase sice na chvíli tým jablonecké TJ Bižuterie dvacetibodové vedení ztratil na polovinu, ale v závěru si vítězství s jistotou vybojoval.

Velmi dobrý výkon podala další posila domácího basketbalového týmu, Zuzana Kučerová, která ze Slovanky Praha přestoupila do Jablonce a konto soupeřek zatížila šestnácti body.

Sestava a body: Klokočníková 20, Kučerová 16, T. Ješkeová 12, Vacková a Jaceňková 10, Čmejrková 9, K. Ješkeová 5, Bastlová a P. Hujerová 3, Motyčáková a M. Hujerová 2, Fiedlerová.