Tři roky působí mladé basketbalistky jablonecké TJ Bižuterie v extralize, tedy v nejvyšší soutěži, kde soupeří s juniorkami předních českých i profesionálních klubů, které mají zkušenosti z nejvyšší ženské basketbalové ligy. Potřetí budou hrát děvčata ve skupině o sestup, kde nejsou bez naděje na úspěch, což v letošní silně obměněné sestavě je potěšující. Bižuterie hostila v posledním domácím kole základní skupiny soupeře právě z těch tradičních - Spartu Praha a Strakonice.
Bižuterie – Sparta Praha 55 : 68 (16:10, 32:29, 42:46)

Již podle průběhu jednotlivých čtvrtin je vidět, že až do poločasové přestávky byly domácí hráčky ve vedení, a to i po nešťastné události ze 14. minuty zápasu a vedení Sparty 21:18. Došlo k nezaviněnému zranění jablonecké hráčky Sáry Kordíkové, která se srazila s hostující nadějí českého basketbalu Julií Reisingerovou (194 cm) a ošklivě si poškodila koleno. Utkání bylo čekáním na „rychlou" ZS na půlhodiny přerušeno a dobrá zpráva je, že je již Sára v domácím léčení.
Ve druhém poločase byla Julie právě rozdílovou hráčkou zápasu, protože, když byla na place, tak Sparta zvyšovala bodový rozdíl a když ne, tak Bižuterie upravovala skóre na svou stranu. Závěrečná čtvrtina rozhodla, že se překvapení konat nebude, i když domácí děvčata odvedla poctivý výkon.
Sestava a body: K. Ješkeová 12, Pískačová 10, T. Ješkeová 8, Drahoňovská 7, Deličová 5, Šoltysová a Sedláčková 4, Kerhartová 3, Patrmanová 2, Kopicová a Kordíková.

Bižuterie – BK Strakonice 85 : 79 po prodloužení, (13:22, 42:36, 49:47 –
69:69)
Naopak v dalším zápase byly favoritem domácí basketbalistky, ale potvrdily to až ve druhé čtvrtině, když první prohrály. V této části dokonce vedly např. 40:27, ale hostům se podařilo náskok stáhnout.
Průběh byl vyrovnaný natolik, že se o vítězi muselo rozhodnout až v prodloužení. Je jen škoda, že Bižuterie neudržela vedení 69:67 v samotném závěru – 11 vteřin před koncem, po oddechovém čase, hosté vyrovnali.
Pětiminutové nastavení bylo zprvu opět vyrovnané, ale poslední dvě minuty domácí hráčky zachovaly pevné nervy zejména přesným proměňováním trestných hodů (Šoltysová, T. Ješkeová) nebo dokonce trojkových pokusů (Kerhartová a Bobková) otočily z 76:77 na 85:79 ! Z týmu trenéra Čmejrka tentokrát vynikly T. Ješkeová a Šoltysová.

Sestava a body: T. Ješkeová 29, Šoltysová 15, K. Ješkeová 11, Sedláčková 9, Kerhartová a Pískačová 7, Bobková 3, Kopicová a Drahoňovská 2, Patrmanová a Doudová.

Vítězství je pro Bižuterii důležité vzhledem k postavení ve skupině hrající o záchranu důležité bude i zápas za dva týdny ve Žďáře nad Sázavou.