Tento podnik je určen hráčkám od 35 let výše, během letošního ročníku však dostaly zúčastněné týmy možnost zařadit do svého kádru po jedné fotbalistce mladší. Jablonecké dámy v kopačkách tak s sebou vzaly na zkušenou také Elišku Živělovou.

Zápas 11. kola první fotbalové ligy mezi týmy FK Jablonec a FC Slovácko se odehrál 7. října na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na snímku zleva Michal Trávník a Lukáš Masopust.
Bojovat o titul a Ligu mistrů je velká motivace, říká posila Slavie Masopust

Hrálo se spravedlivým systémem každého s každým 2x 13 minut pod bedlivým dohledem v současné době nejuznávanější české rozhodčí ženy Jany Adámkové. Hned při vstupu do turnaje jablonecká děvčata podlehla pozdějšímu celkovému vítězi a zároveň obhájci několika předchozích prvenství hrajícímu pod názvem Women Star Praha po velkém boji 1:3.

ČERTICE TO NEVZDALY

Postupem času se však tým trenéra Jana Štola stále více rozehrával, až svou pouť dovedl k zisku bronzových medailí a poháru za 3. místo. V sestavě TJ Čert Fénix nastoupily: Kateřina Veselá Monika Proboštová, Kateřina Vávrová, Monika Fuksová, Petra Štefanová, Marcela Taušová, Petra Čechová, Miroslava Dostálková Svatošová a Eliška Živělová

Trenér Jan Štol: „Turnaj starých gard se nesl v příjemné přátelské atmosféře a všichni jsme si ho naplno užili. Naše holky potřebovaly chvíli na rozehrání a především sehrání, což je pochopitelné, neboť takto spolu pravidelně nehrají a některé z nich už ani netrénují. Tým zrál jako víno a v posledních zápasech s Brnem i s výběrem Jihomoravského kraje už hrál zcela podle svých možností a mých představ.“

Na třech palubovkách se v předvánočním turnaji utkali malí házenkáři a házenkářky, minižáci a přípravky.
FOTO: Dvě stovky házenkářů bojovaly v jablonecké sportovní hale, kdo je lepší

Za celý turnaj nevyšel Čerticím jen duel s výběrem Moravskoslezského kraje, a to byla opravdu jediná herní výjimka. „Jinak holky opět pouze dokázaly, že je fotbal pořád baví, mají ho rády a hlavně jim stále jde,“ dodal kouč. Kolektivní bronzový úspěch podtrhla ještě také hned dvě individuální ocenění. Petra Štefanová si vystřílela šesti přesnými zásahy titul nejlepší kanonýrky turnaje a Miroslava Dostálková Svatošová si z Brna odvezla trofej pro nejstarší turnajovou hráčku.