„Do Jablonce přijelo přes čtyři sta atletů. V plánu bylo přes šest set startů, takže účast mohu hodnotit jako velice slušnou," chválil si zájem závodníků o tuto akci její ředitel a zdůraznil, že má především radost z toho, že na stupních vítězů nechyběli závodníci v domácím zeleno bílo černém dresu. Potvrdil, že obsazené byly všechny disciplíny, které do haly patří, žádná nechyběla a výkony byly kvalitní.

Ceny zůstaly doma

Zástupci domácího oddílu TJ LIAZ v kategorii žáci, žákyně, dorostenci a dorostenky získali polovinu z udělených medailí. „Padly tady i nějaké osobní rekordy. Vedu oddílovou statistiku a také eviduji krajské rekordy. U těch ke změnám nedošlo. Ale mne potěšila svým výkonem například Klára Hercíková, prvním rokem starší žákyně, která skočila o tyči dvě stě sedmdesát centimetrů a to je výkon, se kterým by bodovala už také v lize žen," upozornil na výkon jedné z jabloneckých závodnic ředitel soutěže.

Dobrá byla Natálka

A protože Pavel Procházka má zajímavá čísla a celou statistiku oddílu TJ LIAZ v malíku, připomenul i další zajímavý výkon, který mohli diváci v atletické hale ještě vidět. „Výborný výkon odvedla také naše štrekařka Natálka Bělinová, která běžela patnácti stovku. Její čas 4:51, který zaběhla, je velice kvalitní," připomenul ředitel závodu.

Teď si oddychnou

Jablonecké atlety teď čeká krátké volno. I když po této akci následoval v jablonecké hale na Střelnici ještě další den přebor Pardubického kraje. „A někteří naši závodníci, třeba právě Natálie Bělinová, se ho také, mimo soutěž, zúčastnili. Natálka využila tuto příležitost jako přípravu na mistrovství České republiky a v neděli si ještě zaběhla tří kilometrovou trať," uvedl v průběhu sobotního klání Pavel Procházka. I když se tedy jednalo o závody pro atlety Pardubického kraje, mimo soutěž mohli nastoupit také ostatní, kteří se s nimi chtěli poměřit.

A tento víkend bude už opravdu v atletické hale klidnější, i když v plánu pak mají pořadatelé z TJ LIAZ ještě krajské přebory mladšího žactva.

Přijde překvapení

Ředitel závodu ovšem upozornil na jinou akci, kterou připravují. „Třešničkou na dortu bude 5. března evropský atletický mítink, Jablonec Indoor Gala 2016, který bude na skutečně vysoké úrovni a na který určitě už teď zveme všechny příznivce atletiky. Zatím, jako pořadatelé, ještě tajíme jména účastníků, ale jsem si jistý, že, až se objeví, bude to velké a příjemné překvapení," připomenul významné setkání nejlepších atletů Pavel Procházka.

A další zajímavou březnovou atletickou akcí bude v hale na Střelnici určitě také 12. března od deseti hodin Velikonoční hala.