Nejvýrazněji je biatlon spojován se seniorskou reprezentací. V republice už není moc lidí, kteří by neznali jména jako Gabriela Soukalová, Veronika Vítková nebo Michal Šlesinger. Přesto SKP Korspitz Jablonec netvoří pouze osobnosti, které můžeme vídat ve Světovém poháru. Letos se například jablonecký klub stal nejúspěšnějším v republice. „Klub je prezentovaný hlavně ve vztahu k reprezentaci, ale jsem zároveň pyšný, že jsme se stali špičkou v domácím poháru," vysekl poklonu letošním výkonům šéf jabloneckého biatlonu Jan Matouš.

Poděkováním za prací celého klubu bylo tradiční poslední mazání, kde se také vyhodnocovali největší úspěchy v sezóně 2015/2016. Jabloneckému klubu se podařilo v klubové soutěži českého poháru triumfovat v žákovské, dorostenecké i celkové kategorii. „Ještě před pár lety jsme žádné žáky v klubu neměli a letos jsme už dokázali v poháru zvítězit," potěšilo Jana Matouše.

K tomu mladí biatlonisté přidali hned několik pódiových umístění v Českém poháru v kategoriích jednotlivců. Mezi vítěze se zapsali Tereza Žitná, Karolína Dusilová, Markéta Davidová nebo Ondřej Šantora.

Tereza Žitná navíc na žákovském republikovém šampionátu přidala dvě zlata. Dvě stříbra získal také Štěpán Machač. Mezi juniorkami na republikovém mistrovství zářila dvakrát zlatá Markéta Davidová. Další vítězství přidali Ondřej Šantora, David Tolar a štafety dorostenců, dorostenky a juniorů.