Dvaadvacetiletý Andrej Martin zvítězil ve dvou setech 6:4 a 6:2, což mu přineslo prvenství v turnaji a body do tenisového žebříčku. Jak ale sám vítěz říká, finále nebylo moc pohledné. Taktickou bitvu však zvládl a byl spokojený.

Cesta do finále byla dlouhá, tak jak byste zhodnotil své působení na turnaji v Jablonci?

Bylo to dost těžké, protože už tahám asi osm zápasů turnajovou sérii, takže ve čtvrtfinále jsem cítil velkou únavu. Nakonec jsem to nějak překonal a v neděli a v sobotu jsem se cítil překvapivě dobře na to, co mám za sebou. Jsem velmi rád, že jsem to zvládl a můžu si konečně odpočinout.

Více o finálových bojích na turnaji Futures v Jablonci ZDE

Během turnaje jste vyřadil několik favorizovaných hráčů, třeba Rakušany Marca Ratha a Dominica Thiema, od kterých se čekalo v Jablonci víc, takže určitě z toho máte dobrý pocit, že?

Určitě, většina hráčů tu jdeme na vítězství a jsem rád, že se mi to podařilo. Chytil jsem formu a zvládl jsem to. Dnes to nebyl bůhví jak pěkný zápas pro koukání, bylo hodně chyb, ale o to víc si cením, že jsem to zvládl. Takové zápasy jsou totiž nejtěžší.

Finále skončilo 2:0 na sety, byl to celkem jednoznačný průběh, hlavně ve druhé sadě. Jak byste závěrečnou bitvu zhodnotil?

Jaro (Jaroslav Pospíšil) nemá v poslední době nejlepší formu, to se ukázalo podle mě i dnes. Já jsem také nezahrál nejlépe, těžké momenty jsem ale zvládl, určitě to byl náročný zápas, hlavně po psychické stránce a jsem rád, že jsem udělal méně chyb a více míčů vyhrál.

Bylo vidět, že se hrál taktický zápas. Více se hrálo od základní čáry, než v předchozích zápasech, ale to byl asi účel.

To souvisí s tím, že Jaro hraje úplně jiný tenis než Rakušan Thiem v semifinále. Snažil jsem se nehrát dlouhé výměny a snažil jsem se útočit. Z toho plyne, že nebylo moc výměn a nebyl to moc pohledný tenis.