Průběh utkání se vyvíjel pro jablonecké házenkáře mimořádně příznivě. Soustředěným výkonem v obranné činnosti a skvělou střelbou vedli od samého začátku utkání. Do stavu 2:2 domácí stačili vyrovnávat, ale poté až do přestávky vedli Pragováci rozdílem dvou až tří branek. Až těsně před přestávkou domácí snížili dvěma brankami na 13:14.

Ve stejném duchu se odehrával i úvod druhého poločasu. Pragováci zvýšili na 13:16, ale následně neproměnili několik vyložených brankových příležitostí a jako by se začali obávat o výsledek. Z jejich herního projevu se vytratila pohoda, zpomalili rozehrávku, mnozí začali hrát alibisticky.

Přesto ještě udrželi vedení až do třinácté minuty 16:19 a ještě v sedmnácté 19:20. To však již běžel časový úsek čtrnácti minut, který domácí vyhráli 8:1 a obrátili průběžné skóre na 25:20. Za tohoto stavu neproměnili trháky Mrklas a Hána, ale Pragováci znovu zabojovali a alespoň zkorigovali konečné skóre na přijatelných 26:24.

Jablonečtí házenkáři dokázali, že byli velmi dobře připraveni na nejnebezpečnější střelce domácích Peška a Půtu, kteří vstřelili pouze po dvou brankách, i Stůje, který sice vstřelil branek sedm, ale z toho pět ze sedmimetrových hodů. Nedokázali si však poradit s hrou extraligou protřelého Honzy Brabce, hrajícího pivota, který sám šest branek vstřelil a velice dobře si rozuměl i s rozhodčím Kasíkem, se kterým „vymysleli“ ve prospěch domácích pět sedmiček. Tím se oba stali klíčovými postavami tohoto dramatického utkání.

Z kádru Pragováků je možno bezesporu pochválit oba elitní střelce Michala Heinla a Mrklase, se kterými si velmi často domácí nevěděli rady. Oba ovšem byli i mezi těmi, kdo mohli ve druhém poločase rozhodnout o úspěchu hostů v době, kdy ještě vedli o tři branky. Bohužel v té době měli i oni nabito slepými náboji. Velmi dobře zachytali oba gólmani. Především však je třeba ocenit kolektivní výkon na hranici možností, škoda jen že z toho nebyl alespoň bodík. Jistě by si ho Pragováci zasloužili.

SK Praha 4 - ELP Jablonec 26:24 (13:14)
Sestava a branky ELP: Hlinka, Kysela M. Heinl 9, Mrklas 8, O. Heinl, Hána a Šmika po 2, Šatava 1,Dohnal, Sluka, Novotný, Žák a Trejbal. Sedmičky: SKP 5 (5) ELP 1 (1), vyloučení: 3 3. Rozhodčí: Pešek a Kasík.