Nejlepší český hráč této disciplíny porazil ve finále šampionátu ústeckého Adama Kozáka v rozstřelu a mohl se radovat z poháru i finanční prémii.

JANIS MĚL VELKÉ ŠANCE

V Trmicích s velkými ambicemi bojoval také jablonecký hráč TJ Bižuterie Janis Ziogas. „Skončil jsem třetí. Měl jsem ale pocit, že jsem mohl vyhrát. Ze skupiny jsem hrál nejlíp ze všech," popsal své dojmy z tohoto mistrovství úspěšný jablonecký hráč kulečníku.

Co tedy o výsledku rozhodlo?

Bylo pro mne smolné semifinále. Kolega měl štěstí, nedával mi moc dobré pozice, když zkazil. Já jsem zkazil taky a on toho využil a porazil mě. Ve finále ale už hrál pak dobře.

Byl to tedy jeden zápas?

Ano, tak to v kulečníku bývá. Ve skupině jsem hrál nejlíp. Jeden zápas se mi pak nepovedl a z toho bylo to třetí místo.

Jaké soutěže vás dál čekají?

Jedu na Mistrovství republiky do Havířova, v jednobandu. Toto mistrovství už jsem jednou vyhrál, tak se uvidí. Konkurence je tam nabitá. Trochu štěstíčka určitě budu potřebovat.

Trénujete tedy víc, speciálně?

Ano, teď trénuji hlavně tuto disciplínu.

HRÁLO JICH DEVĚT

Republikového šampionátu se v Trmicích zúčastnilo devět hráčů, kteří se utkali ve dvou skupinách. Hrálo se na sto padesát karambolů.

Ze skupiny A si zajistili postup favorizovaný Marek Faus a jablonecký Janis Ziogas. Nedělní semifinále mezi sebe svedlo Ziogase s Kozákem a Fause s Friedou. Ziogas nenavázal na sobotní výkony a Kozák ho přehrál 175:69 na 11 náběhů. Jablonecký Janis Ziogas má před sebou další starty.