Jablonec n. N. - Poslední letošní Mistrovství České republiky v halové atletice se o víkendu koná v Praze, v hale Otakara Jandery. Technickým delegátem bylo vybráno celkem třináct atletů z Jablonce. Nejpočetnější výpravu bude mít atletický oddíl TJ LIAZ Jablonec, ve kterém bude o medaile bojovat deset závodníků. Největším favoritem na vítězství z tohoto klubu je Jáchym Štancl, který vévodí letošním průběžným tabulkám ve skoku o tyči.

Ve stejné disciplíně žákyň má velkou šanci na zisk medaile Anna Rydvalová, která je na druhém místě tabulek. O medaile se pokusí také Adéla Novotná. Ta absolvuje běhy na 60m a 150 m a je v obou případech na čtvrtém místě průběžných tabulek. Páté místo obsazuje ještě Karolina Šimůnková ve skoku dalekém. "Uvidíme, jak se bude dařit jmenovaným závodníkům, zda se jim podaří své umístění realizovat a získat nějakou medaili. Umístění ve finále bude pro každou z dalších šesti závodnic
velkým úspěchem," uvedl k poslední akci Dušan Molitoris, předseda atletického oddílu TJ LIAZ.

Druhý jablonecký oddíl, AC Jablonec, bude mít na startu dva žáky a jednu žákyni. Tou je Kateřina Kadavá, která je přihlášená na 60mpřekážek a její nejlepší čas ji řadí na šesté místo průběžných tabulek této discipliny. (ms)