Zápasy hrála děvčata velmi dobře a sehrála s tradičními celky Spartou Praha a Strakonicemi vyrovnané duely. V prvním nebyla Sparta lepší. V dalším se k Bižuterii spíš štěstí přiklonilo a vyhrála těsně po prodloužení.

Třetí mač se Slovankou se odkládá ale až na 3.února z důvodu početné marodky soupeře.

Bižuterie - Sparta Praha 72 : 74 ( 20:20. 41:39, 58:58)

Utkání s pátým týmem tabulky bylo zcela vyrovnané, spíš měla více navrch Bižuterie, která byla více času o nějaký bodík ve vedení. Kádr trenéra Čmejrka však není tak početný a hlavně vyrovnaný, na což v závěru asi doplatil. Rozhodčí na zápas viditelně nestačili a byli svými výroky až příliš viditelní, což v této soutěži určitě vadí.

Chyba to nebyla

Zlomem byla odpískaná pátá osobní chyba rozehrávačky Čmejrkové, která ani chybou zřejmě nebyla. Rozhodujícím faktorem však byla nepřesnost při proměňování lehkých košů a v závěru špatná muška při trestných hodech. Zajímavé bylo také vystoupení bez sedmi centimetrů dvoumetrové hráčky černé pleti Isnelle Natabou, původem z Varnsdorfu. Ta dala své jediné tři koše v poslední čtvrtině, když scházela na hřišti unavená pivotka Klokočníková. Obě se pak staly hlavními aktérkami sporného okamžiku v posledních vteřinách, který rozhodčí pochopitelně rozhodli ve prospěch Sparty.

Sestava a body: Klokočníková 19, T. Ješkeová 17, Čmejrková 11, K. Ješkeová 10, Růžková 7, Hrabáková, Fiedlerová 3, Dolenská, Kerhartová a Divišová.

Bižuterie - Strakonice 74 : 69 (16:20, 30:38, 49:48 61:61)

Se strakonickými nadějemi soupeří Bižuterie o umístění v záchranných vodách extraligy. A zápas byl od začátku opět vyrovnaný, ale většinou s mírným bodovým náskokem pro hosty.

Jablonecké hráčky v utkání ctily maximální bojovnost a dokonce krizovou třetí čtvrtinu vyhrály a do poslední části měly náskok jednoho bodu. Několikrát však propadly v obraně, když dostaly tři otevřené koše z jednoho místa po sobě, a tak třicet vteřin před koncem základní doby prohrávaly o šest bodů.

Závěr však patřil domácím. Po vhazování, pár vteřin před koncem, za stavu 58:61, sehráli domácí signál z autu a velmi dobře hrající Bára Čmejrková si seběhla do rohu hřiště a proměnila pokus za tři body. A bylo vyrovnáno .

Opory nezklamaly

Hrálo se tak pětiminutové prodloužení… V něm jablonecké juniorky hostující hráčky předčily hlavně v touze po vítězství, což se povedlo.

Spolu s Bárou byly oporami sestry Tereza a Kristýna Ješkeovy a tradičně pivotmanka Alena Klokočníková.

Sestava a body: Klokočníková 21, T. Ješkeová a Čmejrková po 14, K. Ješkeová 13, Růžková 9, Fiedlerová 2, Kerhartová 1, Dolenská, Hrabáková, Divišová a Sedláčková.