Obrovský úspěch a zasloužená odměna. Tak hodnotí čeští tenisoví experti vpád Karolíny Plíškové až na samotný trůn, kdy se i navzdory výpadku v druhém kole Wimbledonu dostala na post světové jedničky. „Je to výsledek celoroční práce, žebříček je v tomhle spravedlivý,“ míní třeba bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda. A podle Jana Kukala může být Plíšková silnou jedničkou.

Milan Hajátko

Prezident ČLTK Bižuterie Jablonec

 „Úspěch to je určitě veliký. Máme teď výborný tým děvčat a je vidět, že třeba na Fed Cupu bychom byli schopní postavit i tři týmy. Doufejme, že stejně tak se bude dařit i klukům. Mládež u nás o tenis zájem má. Ale výkony ovlivňuje mnoho faktorů, důležitá je především podpora rodičů, ale pak také zázemí, trenéři a další podmínky.

 

Bohumil Líbal, bývalý aktivní hráč, teď správce TK Břízky Jablonec n. N. , z.s.

 Zaplať  bůh, že to tak dopadlo a že to první česká tenistka dotáhla tak daleko. Všichni máme radost. Ale je i druhý názor, že to bodování a celý systém není spravedlivé a že si to moc nezaslouží. Ale jsme rádi, že je nummber one. Doufáme, že bude podle toho i dál hrát. Mezi mládeží, která hraje u nás, je hodně šikovných. Podíváte se a vidíte, kdo má talent. Určitě mezi mládežníky jsou naděje, které by to mohly dotáhnout daleko. Ale bude záležet na tom, kdo u toho vydrží a co tenisu obětuje. Někdy rodiče na své děti až zbytečně tlačí. Ale jsou takoví kluci a děvčata, kteří hrají velmi dobře. Kdyby se jeden z těch, kteří k nám chodí, chytil, tak by to bylo dobře.