Kdo zápas vyhrál?
Nikdo, utkání skončilo, ke spokojenosti všech, remízou.

A stejně tak jste vy spokojený s právě ukončenou sezónou biatlonu?
Určitě spokojenost. Byla to bezvadná sezóna, je potřeba poděkovat závodníkům i realizačnímu týmu. Jsme na správné cestě směrem k olympiádě a doufám, že na ní se to také potvrdí.

Dá se přece jen říct, že se něco nepovedlo podle plánů, které jste měli a že je potřeba něco do olympiády ještě více vyladit?
Pořád je co ladit. Budeme pořizovat kamión. Budeme některé věci vylepšovat. Určitě to nebylo všechno bez chyb. Ale bez chyb to nedělá žádný tým. A konkurence taky nespí. Jako vedení se snažíme všem vytvářet co nejlepší podmínky. A oni je pak musí přetavit v co nejlepší výsledky a úspěchy.

Bude před olympiádou příprava v něčem jiná?
Určitě se na ni všichni daleko víc soustředí. Uvidíme, máme v Jablonci vytvořené nové podmínky. Dělali jsme pro to, co jsme mohli. Chceme udělat nějaké změny v servisním zázemí i v realizačním týmu. Ale k tomu si teprve musí sednout vedení s trenéry. Nástin máme, musíme všechno probrat, říct si, co uděláme, aby to bylo ku prospěchu biatlonu.

Už bude v Jablonci k dispozici nové tréninkové zařízení?
To budou závodníci využívat od června.

A nový kamion bude sloužit k čemu?
Budeme mít, jako ostatní špičkové týmy, servisní kamion. Bude sloužit hlavně týmu servismanů, kteří tak získají pro svoji práci daleko lepší podmínky. Pod tlakem okolností, a abychom servisu práci zjednodušili, jsme se rozhodli pořídit kamion také.

A teď si tedy užijete pár dnů volna?
Sportovci a realizační týmy si po zásluze užijí dovolenou. Vedení by mělo spíše plánovat, jak dál, abychom to na olympiádě zvládli co nejlépe. Já to dělám dobrovolně, takže se teď musím nejdříve věnovat své firmě a svým zaměstnancům.